Box Office: Captain America vyhrává občanskou válku pro Disney

Vydáno: 09.05.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: Falcon

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že žebříček víkendových tržeb ovládla poslední spolupráce Marvelu a Disneyho Captain America: Občanská válka. Za víkend Captain America utržil přes 180 milionů.
Don Cheadle, Robert Downey Jr. ve filmu Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil WarHlavní událostí prvního květnového víkendu, kterým oficiálně započalo období letních blockbusterů, byla premiéra filmu Captain America: Občanská válka, který otevřel za masivních 181,7 mil. Jde o pátý největší otvírák všech dob a třetí nejlepší otvírák pro MCU (Marvel Cinematic Universe). Loni touto dobou (první květnový víkend) otvíral Avengers: Age of Ultron o malinko lépe za 191 mil. Otvírák "Občanské války" je skoro o sto milionů lepší než u předchozího Captain America: Návrat prvního Avengera, který otevřel "jen" za 95 mil., První Avenger pak otevřel za 65 mil před pěti lety. 

Studiu Disney se letos podařilo překročit hranici jedné miliardy za 128 dní, čímž trumflo Universal, které to dokázalo loni za 165 dní. Občanská válka zaznamenala rekordní tržby i v zámoří (ve většině zemí startovala už o týden dříve), kde se celková suma blíží hranici půl miliardy. Kniha džunglí, která kralovala čelu žebříčku předchozí tři týdny, se tedy spokojila s druhým místem a dalšími 21,8 mil., čímž zaokrouhlila celkovou sumu na skoro 285 milionů. 

Julia Roberts, Jennifer Aniston ve filmu Svátek matek / Mother's DayNa trojce je komedie, která debutovala minulý týden, hvězdně obsazený Svátek matek, který mimochodem připadnul na právě uplynulou neděli. Svátek matek si tak díky tomu o jednu příčku z minula polepšil, když poskočil ze čtvrtého místa a malinko si polepšil na 9 milionů. Čtvrté místo patří nákladné fantasy Lovec: Zimní válka s pouhými 3,5 mil. a obrovským, více jak 60% propadem. 

Pátá je "kočičí" komedie Keanu se třemi miliony. Za ní se stále dobře drží "afro" komedie Barbershop: The Next Cut. Už deset týdnu se v nejlepší desítce drží veleúspěšná Zootropolis: Město zvířat, která je na prvním místě v celosvětových tržbách za tento rok se sumou blížící se jedné miliardě. Osmá je komedie The Boss a na devítce je animovaný propadák Ratchet & Clank. Desítku pak uzavírá Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, který se v topce udržel po sedm týdnů.

Příští týden bude odpočinkový. Otvírá pouze další "blumovka", horor The DarknessKevinem Baconem a Radhou Mitchell a Hra peněz od režisérky Jodie Foster

BOX OFFICE: VÍKEND OD 6. května 2016

 1. Captain America: Občanská válka 181,7 mil. (novinka)
 2. Kniha džunglí 21,8 mil.
 3. Svátek matek 9 mil.
 4. Lovec: Zimní válka 3,5 mil.
 5. Keanu 3 mil.
 6. Barbershop: The Next Cut 2,7 mil.
 7. Zootropolis: Město zvířat 2,6 mil.
 8. The Boss 1,7 mil.
 9. Ratchet & Clank 1,4 mil.
10. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti 1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY