Dokument o Whitney Houston natočí Kevin MacDonald

Vydáno: 30.04.2016 09:45 - Václav Limberk | foto: 1992 - Warner Bros

Skotský režisér Kevin MacDonald (Poslední skotský král) chystá dokument o životě slavné popové zpěvačky Whitney Houston. Zatím bezejmenný film bude vznikat i za účasti rodiny zesnulé zpěvačky.
Whitney Houston ve filmu Osobní strážce / The BodyguardDokumenty o životech slavných jsou stále populárnějším subžánrem, který korunoval oscarový úspěch loňského dokumentu o zpěvačce Amy Winehouse Amy. Po nečekaném úspěchu se společnost Altitude, stojící za vznikem Amy, rozhodla, že natočí další dokument, tentokrát o popové ikoně Whitney Houston. Ta zemřela před čtyřmi roky utonutím následkem předávkování drogami. Houston byla jednou z nejlépe prodávajících popových zpěvaček, když prodala kolem 200 milionů nahrávek po celém světě a byla držitelka nespočtu hudebních cen, včetně 6 Grammy. Whitney Houston se proslavila především hitem "I Will Always Love You", který nazpívala pro romantický film Osobní strážce, v němž si s Kevinem Costnerem zahrála hlavní roli. 

Chystaný dokument, který zatím ještě nemá název ani přibližné datum premiéry, natočí skotský režisér Kevin MacDonald, který z poslední doby natočil pilot seriálu 11.22.63 a má na svém kontě kromě hraných filmů i několik dokumentů (Marley). Dokument o Whitney Houston bude sledovat její vrcholy i pády a bude obsahovat četná interview i s členy Houston rodiny a s lidmi z hudebního průmyslu, například s šéfem Sony Music, hudebním producentem Clivem Davisem.

Vedle celovečerního dokumentu natáčí televizní dokument o této zpěvačce ještě Nick Broomfield, autor kontroverzních dokumentů Kurt & Courtney nebo Biggie and Tupac, který bude zkoumat příčiny jejího úspěchu a příčiny její smrti. O zpěvačce přitom už jeden televizní biopic vzniknul loni. Šlo o rodinou Houston neautorizovaný film Whitney, který pro kabelovou stanici Lifetime natočila herečka Angela Bassett. Ta se v něm zaměřila na její bouřlivé manželství se zpěvákem Bobby Brownem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY