Foto: Emma Stone a Steve Carrell jako slavné tenisové duo

Vydáno: 17.04.2016 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Příští rok se na plátna podívá jedna z nejslavnějších událostí sportu, nebo alespoň tenisu - a podle její přezdívky Battle of Sexes se jmenuje i film, který zachycuje slavné protivníky Billie Jean King a Bobbyho Riggse.
V roce 1973 skončil tenisový match mezi Billie Jean King a Bobbym Riggsem, v té době jedním z nejlepších tenistů světa, velmi překvapivým výsledkem. Díky velké rivalitě a hrdému hlásání feministických názorů této slavné tenistky se tomuto zápasu dodnes přezdívá "Battle of the Sexes" ("Souboj pohlaví"), stejné jméno pak nese i snímek chystaný na rok 2017. Biografickou komedii natáčí ironicky muž a žena, manželské duo Valerie Faris a Jonathan Dayton, které můžete znát například díky Malé Miss Sunshine.

Billie Jean King, které experti dávali na porážku jejího soupeře velmi malou šanci a která tvrdě bojovala za odstranění sexismu ze sportu i společnosti a založila později Ženskou tenisovou asociaci, si zahraje talentovaná herečka Emma Stone. Poraženým Bobbym Riggsem pak bude Steve Carell, který se v poslední době úspěšně vymanil z žánru komedií. Doplňovat je pak budou například Elisabeth ShueAlan Cumming či Sarah Silverman, na první fotorgrafii je však k vidění pouze ikonické duo, jehož podobu tvůrci vystihli opravdu věrně.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY