Box Office: Batman se Supermanem pokořili rekordy

Vydáno: 28.03.2016 11:06 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Nejnovější komiksová záležitost Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti měla závratné velikonoční tržby, které pokořily několik rekordů. Jde o nejlepší otvírák pro film z komiksového DC univerza.
Fotografie z filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti / Batman v Superman: Dawn of JusticeI přes průměrné kritiky je Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti komerčním trhákem, který s víkendovými tržbami 166 milionů dominoval velikonočnímu víkendu. Jde o vůbec nejlepší otvírák pro film z komiksového DC univerza, když předstihl nyní už druhý Temný rytíř povstal, který předtím držel rekord s částkou 160 mil. Třetí je pak Temný rytíř (158 mil.) a čtvrtý je Muž z oceli (116 mil.), na kterého jeho režisér Zack Snyder nyní komerčně více než úspěšně navázal. Dalším rekordem, který Batman v Superman pokořil, je nejlepší březnový otvírák. Rekord předtím držely Hunger Games se 152 miliony z března 2012. Celkově se Batman se Supermanem v jednom filmu octli na šestém místě nejlepších otvíráků všech dob, když těsně předstihli Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (169 mil.) na sedmém a zaostali za Iron Manem 3 (174 mil.) na pětce. Celosvětově pak jen za víkend Snyderův film utržil 424 milionů.

Na druhém místě je s velkým odstupem trojnásobný šampión Zootropolis: Město zvířat s 23 miliony. Na trojce je druhá novinka týdne, pokračování Moje tlustá řecká svatba 2 s 18 miliony. Originální Moje tlustá řecká svatba sice v roce 2002 otvírala jen za tři miliony, ale nakonec se z ní vyklubal neočekávaný celosvětový hit, který v Americe vydělal neuvěřitelných 241 milionů. 

Shailene Woodley ve filmu Série Divergence: Aliance / AllegiantNa čtyřce jsou Miracles from Heaven s 9,5 mil. Stejnou částku utržila Série Divergence: Aliance na pátém místě. Šestá je Ulice Cloverfield 10 s šesti miliony a sedmý je Deadpool. Na osmičce se pak drží Pád Londýna. Poslední dvě místa topky patří dvěma filmům, které se do ní dostaly z nižších pozic díky tomu, že se jim dostalo většího počtu kin. Devátá je tedy komedie se Sally Field, která se jmenuje Hello, My Name is Doris a desáté je drama režiséra Gavina Hooda Eye in the Sky, v němž mimo jiné hrají Helen Mirren a Alan Rickman

Příští víkend pak bude otvírat pouze jedna novinka, další z řady křesťanských dramat God´s Not Dead 2, pokračování filmu God's Not Dead z před dvou roků. 

BOX OFFICE: VÍKEND OD 25. března 2016

 1. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti 166 mil.  (novinka)
 2. Zootropolis: Město zvířat 23,1 mil.
 3. Moje tlustá řecká svatba 2 18,1 mil.  (novinka)
 4. Miracles from Heaven 9,5 mil.
 5. Série Divergence: Aliance 9,5 mil.
 6. Ulice Cloverfield 10 6 mil.
 7. Deadpool 5 mil.
 8. Pád Londýna 2,9 mil.
 9. Hello, My Name is Doris 1,5 mil.
10. Eye in the Sky 1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY