Box Office: Aliance na Zootropolis nedosáhla

Vydáno: 21.03.2016 08:16 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Třetí díl Série Divergence: Aliance při premiérovém víkendu v USA nestačil na animovanou Zootropolis: Město zvířat, která potřetí za sebou skončila v čele žebříčku Box Office.
Fotografie z filmu Zootropolis: Město zvířat / ZootopiaZootropolis: Město zvířat znovu a potřetí v řadě obhájilo první pozici víkendových tržeb v USA s 38 miliony. Zootropolis se podařilo za tři týdny překonat hranici dvou set milionů dolarů a je momentálně za Deadpoolem druhým nejúspěšnějším filmem roku 2016. Až jako druhá skončila dystopická sci-fi pro mládež Série Divergence: Aliance s 29 miliony, což je rozhodně zklamání a je to značný pokles od otvíráků prvního dílu série Divergence (54 mil.) i druhého dílu Rezistence (52 mil.). Poslední čtvrtý díl The Divergent Series: Ascendant bude otvírat za rok.

Na trojce s rovnými patnácti miliony skončilo další z "faith-based" dramat, tedy filmů cílených primárně na věřící Američany, které se jmenuje Miracles from Heaven a hraje v něm Jennifer Garner. Na čtyřku se s tržbami 12,5 mil. propadl horor Ulice Cloverfield 10. Minulý týden třetí, tento týden pátý s osmi miliony, Deadpool se stále drží v topce a navyšuje už tak rekordní celkové tržby, které se šplhají k částce 350 milionů.

Shailene Woodley ve filmu Série Divergence: Aliance / AllegiantDalší propad o dvě místa na šestku zaznamenal akční Pád Londýna s necelými sedmi miliony za třetí týden od premiéry. Sedmá je válečná komedie o reportérce z Afghánistánu Whiskey Tango Foxtrot. Afroamerická romantika The Perfect Match je osmá. Na devítce je propadák Grimsby, na který Američané nechodí. Do topky se na její chvost vrátil na moment znovu oscarový trhák REVENANT Zmrtvýchvstání

Příští týden bude patřit blockbusteru Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti, který doprovodí Moje tlustá řecká svatba 2

BOX OFFICE: VÍKEND OD 18. března 2016

 1. Zootropolis: Město zvířat 38 mil.
 2. Série Divergence: Aliance 29 mil. (novinka)
 3. Miracles from Heaven 15 mil.  (novinka)
 4. Ulice Cloverfield 10 12,5 mil.
 5. Deadpool 8 mil.
 6. Pád Londýna 6,9 mil.
 7. Whiskey Tango Foxtrot 2,8 mil.
 8. The Perfect Match 1,9 mil.
 9. Grimsby 1,4 mil.
10. REVENANT Zmrtvýchvstání 1,2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY