Box office: Zootropolis: Město zvířat překonalo očekávání

Vydáno: 07.03.2016 08:47 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Animovaná novinka od Disneyho Zootropolis: Město zvířat, která se hraje i v českých kinech, překonala všechna očekávání a zaznamenala pro Disneyho vůbec největší animovaný otvírák vůbec.
Fotografie z filmu Zootropolis: Město zvířat / ZootopiaAnimovaná novinka studia Walt Disney Zootropolis: Město zvířat utržila během tří dní 73,7 milionů, což je vůbec nejmasivnější otvírák pro animák z tohoto studia. Výrazně tak předběhlo druhou Velkou šestku (56,2 mil.). Dále má nejlepší březnový otvírák pro animovaný film, když překonalo do té doby vedoucí snímek Lorax, který před čtyřmi roky otevřel za 70 milionů. V celkovém pořadí největších animákových otvíráků je Zootropolis deváté před desátým Shrek: Zvonec a konec (70,8 mil.) a těsně za osmými Simpsonovými ve filmu (74 mil.).

Na dvojce se umístila druhá z novinek, akční Pád Londýna s necelými 22 miliony. Pro srovnání, jeho předchůdce Pád Bílého domu otevřel před třemi roky o něco lépe, za 30 milionů. Jak se mu povede dál, ukážou až další týdny. Po třech týdnech na vrcholu se Deadpool drží stále na silném třetím místě s 16,4 miliony. Na čtyřce pak skončila třetí z novinek, válečná komedie s Tinou Fey Whiskey Tango Foxtrot s 7,6 mil.

Fotografie z filmu Bohové Egypta / Gods of EgyptNa pětce se dále trápí nákladná fantasy Bohové Egypta, kterou dalších pět milionů opravdu nezachrání. Za ním je pak snímek z podobného ranku, ale bez supernákladných efektů, biblické drama Risen. Pak následuje dvojice "držáků" v podobě Kung Fu Pandy 3 a tříoscarového REVENANTA na sedmém a osmém místě. V topce se ještě udržel Orel Eddie na devítce a Čarodějnice na desátém místě. 

Příští víkend do kin zamíří pokračování Monstra z roku 2008 pod názvem Ulice Cloverfield 10. Spolu s ním otevřou ještě komediální Grimsby, historický The Young Messiah a romantická komedie The Perfect Match

BOX OFFICE: VÍKEND OD 4. března 2016

 1. Zootropolis: Město zvířat 73,7 mil. (novinka)
 2. Pád Londýna 21,7 mil. (novinka)
 3. Deadpool 16,4 mil.
 4. Whiskey Tango Foxtrot 7,6 mil. (novinka)
 5. Bohové Egypta 5 mil.
 6. Risen 3,8 mil.
 7. Kung Fu Panda 3 3,5 mil.
 8. REVENANT Zmrtvýchvstání 3,3 mil.
 9. Orel Eddie 3,1 mil.
10. Čarodějnice 2,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY