TOP 20 ČR: Řachanda a Bohové Egypta na vrcholu

Vydáno: 01.03.2016 09:45 - | foto: facebook tvůrce

Dvě nejvýraznější novinky minulého týdne si každá svým způsobem pohrávaly s myšlenkou nadpřirozena a obě byly nejúspěšnějšími. První místo padlo do klína české pohádce Řachanda a druhé fantasy Bohové Egypta.
Fotografie z filmu Bohové Egypta / Gods of EgyptDo kin minulý týden vstoupil další tuzemský projekt, tentokrát se na řadu dostala pohádka Řachanda slovenské režisérky Marty Ferencové s poměrně klasickým námětem a velkou fúrou příšerek a lesních tvorů. Přes hvězdné obsazení jsou však první ohlasy opravdu chabé, někteří kritici tento počin dokonce označili jako "pohádkové dno." Druhé místo se stále vysokými tržbami připadlo Bohům Egypta, fantasmagorii s motivy egyptské mytologie natočené egyptským rodákem - Alexem Proyasem (Já, robot). Široká řada diváků o víkendu zvolila také letos první titul od Marvelu - komického superhrdinu Deadpoola, jemuž jejich počet stačil na bronz a těsně za něj byly sesazeny Decibely lásky, opět český počin navazující na nepříliš kvalitní sérii filmů doprovázenou písněmi od Michala Davida.

Belgický animovaný Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek si s tržbami okolo jednoho a půl milionu hravě získal číslo pět a překonal i Renčův pohled na život prvorepublikové hvězdy Lídy Baarové zapletené s nacisty. Novinky zaměřené na dětské diváky způsobily opad zájmu o návrat Alvina a Chipmunků: Čiperná jízda a těsně před udílením Oscarů si někteří zašli ještě na Iñárritův REVENANT Zmrtvýchvstání, který v neděli posbíral několik cen. Předpremiérový týden vynesl vskutku vysoko americký kousek od Disney - Zootropolis: Město zvířat a vrchol této soustavy nejlepších deseti zaujalo české drama Rodinný film.

Eddie Redmayne ve filmu Dánská dívka / The Danish GirlV druhé polovině se ocitl Kotkův režisérský debut, zimní Padesátka, a za ní se nacházela další novinka osmého týdne, tato pocházela z Německa a šlo o komedii Chůvák. Příčka třináctá patřila dalšímu snímku, o kterém se velmi mluvilo v souvislosti s Oscary, jedná se o Dánskou dívku, za níž proměnila nominaci pouze herečka Alicia Vikander. Následovaly ji dva naprosto protikladné žánry, vtipný sequel Zoolander No. 2 a strašidelný The Boy. Další oscarový nominant - romantický snímek Brooklyn s pozdější premiérou u českých diváků příliš neuspěl a utržil "pouze" 300 tisíc. Zbytek míst za ním si pak rozdělila parodie Padesát odstínů černé s pixarovským Hodným dinosaurem a taktéž animovanou Ledovou sezónou. To poslední nakonec dostaly Star Wars: Síla se probouzí.

1. Řachanda - 7,6 mil. (novinka)
2. Bohové Egypta - 5,1 mil. (novinka)
3. Deadpool - 4,9 mil.
4. Decibely lásky - 1,6 mil.
5. Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek - 1,4 mil.
6. Lída Baarová - 1,4 mil.
7. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda - 1,3 mil.
8. REVENANT Zmrtvýchvstání - 902 tis.
9. Zootropolis: Město zvířat - 859 tis. (předpremiéra)
10. Rodinný film - 585 tis.

11. Padesátka - 566 tis.
12. Chůvák - 452 tis. (novinka)
13. Dánská dívka - 419 tis.
14. Zoolander No. 2 - 397 tis.
15. The Boy - 345 tis.
16. Brooklyn - 343 tis. (novinka)
17. Padesát odstínů černé - 188 tis.
18. Hodný dinosaurus - 159 tis.
19. Ledová sezóna - 146 tis.
20. Star Wars: Síla se probouzí - 141 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY