Já, Olga Hepnarová: česká vražedkyně v prvním traileru

Vydáno: 30.01.2016 12:56 - | foto: facebook tvůrce

Příběh poslední ženy popravené v naší zemi již brzy zavítá na Berlinale a poté i do našich kin. Na tento zajímavý počin o Hepnarové, která úmyslně zabila 8 lidí nákladním automobilem, se můžete podívat v celém článku.
Mezi jeden z opravdu zajímavých tuzemských letošních projektů patří bezesporu snímek začínajícího dua režisérů Tomáše Weinreba a Petra KazdyJá, Olga Hepnarová. Vybrán byl tento počin dokonce na festival Berlinale a už z prvního traileru vypadá velmi působivě. Sporný případ Hepnarové, která podle některých neměla být odsouzena k smrti kvůli svému psychiatrickému stavu, není v Česku úplně známý. Nyní nám však nabízí nový pohled na případ dívky, jež se nazvala obětí společnosti a svou pomstu "všem" vykonala najetím do davu lidí na tramvajové zastávce. Na následky této nehody zemřelo 8 lidí, převážně seniorů, a Hepnarová byla na své přání odsouzena k smrti.

Hlavní roli v tomto koprodukčním filmu mezi Českem, Polskem, Slovenskem a Francií získala polská herečka Michalina Olszanska. Je však jedinou cizinkou v obsazení, vedle níž uvidíte známé tváře jako Mariku ŠoposkouKláru MelíškovouJana NovotnéhoMartina FingeraPetru Nesvačilovou či Romana Zacha. Film je kompletně černobílý a první ukázku z něj najdete níže.

Oficiální trailer filmu Já, Olga Hepnarová


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY