TOP 20 ČR: Lída Baarová znovu vyprodala kina

Vydáno: 26.01.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Ani REVENANT Zmrtvýchvstání se neudržel na vedoucí pozici déle než týden, vystřídala ho Renčova Lída Baarová. Třetí příčka pak patřila komedii Padesátka.
Leonardo DiCaprio ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání / The RevenantHerečka Lída Baarová i po smrti vyprodala česká kina, tedy ne přímo ona, ale příběh o ní, který ve snímku Lída Baarová na plátna přinesl režisér Filip Renč. Samotnou Baarovou v něm pak zahrála Slovenka Táňa Pauhofová, a přestože si tento čtrnáct let chystaný projekt u kritiků nevedl zrovna slavně, nalákal za minulý týden přes sto tisíc diváků a podařilo se mu utržit skoro 14 milionů. Z trůnu pak tato prvorepubliková hvězda sesadila REVENANTA Zmrtvýchvstání od oscarového Iñárritua, za výkon v něm doufá Leonardo DiCaprio konečně v proměnění své nominace a jestli se mu to povede, brzy zjistíme. Bronz patřil české komedii Padesátka z hor odehrávající se v prostředí velkého lyžařského závodu. Na čtyřku pak padl krvavý western od Tarantina Osm hrozných. I ten doufá v proměnění několika nominací na prestižní ceny Akademie.

Až na pátém místě byste momentálně museli hledat Star Wars: Síla se probouzí, které jen s těsnou mezerou překonaly animovanou Ledovou sezónu a Alvina a Chipmunky: Čipernou jízda, kteří se v pouhém předpremiérovém týdnu dostali přes hranici jednoho milionu. Hvězdně obsazený thriller Tajemství jejich očí o smrti dcerky vyšetřovatelky FBI s Juliou Roberts v hlavní rolí mnoho diváků na svůj otevírací týden ovšem nenalákal a skončil osmý, těsně za něj se pak zařadil horor Les sebevrahů a Hodný dinosaurus Pixaru.

Sylvester Stallone, Michael B. Jordan ve filmu Creed / CreedJedenáctky se ujala francouzská adaptace Malého prince a dokument o již zmíněné Baarové Zkáza krásou. Níže se uchytily další dva české počiny, a to naučná Aldabra: Byl jednou jeden ostrov následovaná Muzikálem aneb Cestami ke štěstí. Udržet se povedlo i Creedovi a Sázce na nejistotu. Konec žebříčku pak tvořily Bod zlomu, belgický Zbrusu Nový zákonHotel Transylvánie 2 a Joy.

1. Lída Baarová - 14,3 mil. (novinka)
2. REVENANT Zmrtvýchvstání - 5,4 mil.
3. Padesátka - 2,4 mil.
4. Osm hrozných - 1,7 mil.
5. Star Wars: Síla se probouzí - 1,4 mil.
6. Ledová sezóna - 1,3 mil.
7. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda - 1,1 ml. (novinka)
8. Tajemství jejich očí - 758 tis. (novinka)
9. Les sebevrahů - 522 tis.
10. Hodný dinosaurus - 521 tis.

11. Malý princ - 324 tis.
12. Zkáza krásou - 249 tis.
13. Aldabra: Byl jednou jeden ostrov - 232 tis.
14. Muzikál aneb Cesty ke štěstí - 199 tis.
15. Creed - 168 tis.
16. Sázka na nejistotu - 149 tis.
17. Bod zlomu - 146 tis.
18. Zbrusu Nový zákon - 130 tis.
19. Hotel Transylvánie 2 - 106 tis.
20. Joy - 94 tis.





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY