Marvelovský Black Panther našel režiséra

Vydáno: 13.01.2016 10:28 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Černošský superhrdina Black Panther se poprvé představí letos v květnu ve filmu Captain America: Občanská válka a poté o rok později ve své vlastní sólovce. Kdo ji natočí?
Logo filmu  / Black PantherO jeho jméně se již dlouho spekulovalo na internetu, nyní však přichází oficiální zpráva od Marvelu, a to přímo od šéfa studia Kevina Feigeho, který potvrdil, že připravovaný sólový film Black Panther natočí režisér Ryan Coogler. Ten před pár lety prorazil na indie scénu snímkem Fruitvale, loni však vzal ve velkém útokem mainstream a natočil výborně hodnocený spin-off série Rocky s názvem Creed - ten sbírá po světě nejen velmi kladné ohlasy, ale také se mu daří v kinech, kde ke dnešnímu dni zatím utržil skoro čtyřnásobek svého rozpočtu.

Ve snímku, který dorazí do kin 17. února 2018, se setkáme s dalším budoucím členem Avengers, princem T'Challou (Chadwick Boseman) z africké země Wakanda. Ohledně výběru režiséra bylo studio Marvel obzvláště opatrné, jelikož jde o jejich vůbec první film s černošským superhrdinou v hlavní roli - nejdříve se dlouho spekulovalo, že se snímku ujme režisérka Ava DuVernay, která loni natočila ceněný životopis Martina Luthera Kinga Selma, volba ale nakonec padla na mnohem osvědčenějšího tvůrce. Z hlediska závazku masivní hollywoodské produkce Cooglera bohužel neuvidíme u druhého dílu Creeda, který je předběžně plánován na rok 2017.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY