Téma: Nejočekávanější filmy roku 2016, část II. - autorské filmy

Vydáno: 17.01.2016 16:36 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve druhé části našeho výhledu na rok 2016 a přehledu toho nejzajímavějšího z chystané filmové nabídky pokračujeme autorskými filmy a také těmi, které mají šance při březnovém oscarovém klání.
Bez dlouhého a zbytečného zdržování se pustíme hned do těch nejzajímavějších autorských a potenciálních oscarových filmů, které pro nás rok 2016 chystá.

NEJOČEKÁVANĚJŠÍ FILMY ROKU, ČÁST I. - BLOCKBUSTERY
NEJOČEKÁVANĚJŠÍ FILMY ROKU, ČÁST II. - ŽÁNROVKY

Dánská dívka (Tom Hooper)

Alicia Vikander, Eddie Redmayne ve filmu Dánská dívka / The Danish GirlPrvním z potencionálních oscarových kandidátů, když pomineme tituly, které už u nás měly premiéru v lednu (Sázka na nejistotuJoyOsm hroznýchREVENANT Zmrtvýchvstání), bude Dánská dívka režiséra Královy řeči Toma Hoopera. Oscarový režisér natočil podle stejnojmenné knihy milostný příběh inspirovaný skutečným životním osudem dánské malířky Gerdy Wegener a jejího partnera Einara. Ten zjistí, že je ženou v mužském těle a jako první na světě podstoupí operaci vedoucí ke změně pohlaví. Dánská dívka má za sebou tři neproměněné nominace na Zlatý glóbus pro herce Eddieho RedmayneaAlicii Vikander a za hudbu pro Alexandre Desplata

Česká premiéra: 4. února 2016

Originální trailer filmu Dánská dívka

Brooklyn (John Crowley)

Saoirse Ronan ve filmu  / BrooklynPříběh mladé irské imigrantky, která se v padesátých letech vydává do New Yorku najít práci a začít nový život. Ve velkoměstě si nejprve velmi těžko zvyká, ale poté, co se seznámí s pohledným italským dělníkem, stesk po domově pomalu mizí. Po smrti své sestry se ale musí vrátit za matkou do rodného Irska a vedle starých přátel zde potkává i novou lásku. Koprodukční drama Brooklyn má na svém kontě jednu nominaci na Zlatý glóbus pro herečku Saoirse Ronan a šest nominací na britské ceny BAFTA a řadu dalších cen a nominací. 

Česká premiéra: 25. února 2016

Originální trailer filmu Brooklyn

Ave, Caesar! (Joel CoenEthan Coen)

Josh Brolin ve filmu Ave, Caesar! / Sourozenecké duo bratří Coenů se vrací s novým filmem tři roky po jejich posledním kousku, kterým bylo hudební drama V nitru Llewyna Davise. Produkovat hollywoodský film musí být o nervy, zvlášť když jistá neznámá organizace unese vaši největší hvězdu a chce za ni výkupné. Jenže Eddie Mannix se za ta léta naučil, že i tu sebevětší krizi lze vyřešit. V hlavních rolích se můžete těšit na spoustu herců. Z řady jmen uveďme alespoň namátkou George ClooneyhoJoshe Brolina nebo Scarlett Johansson

Česká premiéra: 3. března 2016

Originální trailer filmu Ave, Ceasar!

Diagnóza: Šampión (Peter Landesmand)

Will Smith ve filmu Diagnóza: Šampión / ConcussionDalším ambiciózním filmem je sportovní drama Diagnóza: Šampión. Will Smith tu ztvárňuje doktora Benneta Omalua, jenž během svého výzkumu objevil, že opakovaná zranění hlavy a časté otřesy způsobují u hráčů amerického fotbalu vzácný typ nervového onemocnění mozku. Film se zabývá jeho bojem s Národní ligou amerického fotbalu, jejíž představitelé viděli v populárním sportu hlavně byznys a dojnici na peníze a před pravdou zavírali oči. Will Smith má za tento výkon na svém kontě již nominaci na Zlatý glóbus. 

Česká premiéra: 31. března 2016

Originální trailer filmu Diagnóza: Šampión

Spotlight (Thomas McCarthy)

Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams ve filmu  / SpotlightNovinářské drama Spotlight je dalším se zpožděním uváděným potencionálním oscarovým filmem. Podle skutečných událostí pojednává o masivním skandálu uvnitř katolické církve ohledně zneužívání dětí, který rozpoutala novinářská kauza kolem novin Boston Globe. Z hereckého ansámblu uveďme jména jako Mark Ruffalo nebo Michael Keaton a Rachel McAdams.

Česká premiéra: 7. dubna 2016

Originální trailer filmu Spotlight

 

Nikdy nejsme sami (Petr Václav)

Prvním českým zástupcem v části našeho celoročním výhledu je novinka držitele Českého lva za minulý rok (Cesta ven) Petra Václava nazvaná Nikdy nejsme sami. V dramatu ze současnosti se herecky představí Karel Roden a Lenka Vlasáková, kteří už spolu hráli ve starším Václavově filmu Pararelní světy z roku 2001.

Česká premiéra: 7. dubna 2016

Snowden 
(Oliver Stone)

Fotografie z filmu  / SnowdenRežisér Oliver Stone se vrací k tomu, co umí nejlépe, tedy k žánru životopisného politického thrilleru/dramatu. V cetru zájmu, jak prozrazuje název filmu, stojí počítačový odborník a zaměstnanec CIA Eric Snowden, který pravděpodobně vyzradil přísně tajné vládní informace veřejnosti bez náležitého oprávnění. V hlavní roli Joseph Gordon-Levitt. Americká premiéra je stanovena na 13. květen 2016.

Česká premiéra: zatím nestanovena

Teaser filmu Snowden

The Free State of Jones (Gary Ross)

Matthew McConaughey ve filmu  / The Free State of JonesPrvní potencionální oscarovou vlaštovkou příštího roku by mohlo být drama z období americké Občanské války The Free State of JonesMatthew McConaughey tu hraje jižanského farmáře, který se rozhodl založit vlastní stát. Po válce se oženil s černoškou a bojoval proti rasismu. Film natočil režisér Gary Ross (Seabiscuit, Hunger Games). Kromě McConaugheye tu hraje ještě Keri Russell nebo Gugu Mbatha-Raw

Česká premiéra: 19. května 2016

Originální trailer filmu The Free State of Jones

Správní chlapi (Shane Black)

Russell Crowe, Ryan Gosling ve filmu Správní chlapi / The Nice GuysKultovní scenárista (Smrtonosná zbraň) a režisér (Iron Man 3) Shane Black chystá premiéru svého nového filmu Správní chlapi. Soukromý detektiv (Russell Crowe) a nájemný ranař (Ryan Gosling) tu spojí síly v pátrání a vyšetřování sebevraždy upadající pornohvězdy v sedmdesátých letech v LA, přičemž odhalí spiknutí. Dále se ve filmu objeví Matt Bomer nebo Kim Basinger.

Česká premiéra: 2. června 2016

Originální trailer filmu Správní chlapi

Money Monster (Jodie Foster)

George Clooney, Jack O'Connell ve filmu  / Money MonsterPolitický thriller Money Monster herečky a občasné režisérky Jodie Foster má velmi atraktivní herecký ansámbl. V hlavní roli George Clooney tu hraje finančního televizního poradce s vlastní show "Money Monster", kterého jednoho dne unese jeden z diváků, jenž díky jeho tipu přišel o velký obnos peněz. V dalších rolích Julia Roberts a Jack O'Connell

Česká premiéra: 16. června 2016

Originální trailer filmu Money Monster





Demolition
 (Jean-Marc Vallée)

Jake Gyllenhaal ve filmu  / DemolitionNejnovější film režiséra Divočiny se jmenuje Demolition a v hlavních rolích uvidíme Jake Gyllenhaala a Naomi Watts. A o čem že to má být? Úspěšný investiční bankéř přijde po tragické autonehodě o ženu. Při snaze se s touto událostí vyrovnat potká novou ženu. Pomůže mu krizi překonat? Není pochyb o tom, že nás čeká opět drama založené především na výkonech hlavních herců. 

Česká premiéra: zatím nestanovena

Originální trailer filmu Demolition

Sully (Clint Eastwood)

Tom Hanks při natáčení filmu  / SullyPo veleúspěšném Americkém sniperovi se režisér Clint Eastwood vrací s novým filmem Sully. Půjde o životopisné drama o pilotovi, který hrdinně přistane s porouchaným strojem plným lidí na ředce Hudson. Ale bouřka se blíží. Bouřka, která může zničit život hrdiny. V hlavní roli Tom Hanks. Vedle něj se objeví ještě Aaron Eckhart nebo Laura Linney

Česká premiéra: 8. září 2016

The Accountant (Gavin O'Connor)

Ben Affleck ve filmu  / The AccountantNový akční thriller režiséra filmů jako Hrdost a sláva nebo Warrior je přichystán na říjen a zatím nese název The Accountant. V hlavní roli "forenzního účetního" bude Ben Affleck. Spolu s ním si ve filmu zahrají ještě Anna Kendrick nebo Jeffrey Tambor

Česká premiéra: 6. října 2016


Inferno (Ron Howard)

Tom Hanks, Felicity Jones ve filmu  / InfernoOpět s Tomem Hanksem, tentokrát a už potřetí ve spojení s režisérem Ronem Howardem. A opět podle románu Dana Browna, podle kterého už vznikla Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni. Robert Langdon se ocitne ve Florencii, aniž by tušil, co tam dělá. Brzy se stane obětí štvanice. S pomocí doktorky Sienny Brooks (Felicity Jones) se Langdon pokusí uniknout a přitom ještě přijít na kloub tajemné záhadě, točící se kolem Dantova Pekla. 

Česká premiéra: 13. října 2016

The Girl on the Train (Tate Taylor)

Emily Blunt ve filmu  / The Girl on the TrainNový film režiséra Tate Taylora (Černobílý svět) je adaptací bestsellerové novely Dívka ve vlakuEmily Blunt tu hraje osamělou ženu, alkoholičku, která cestuje vlakem. Ta při své každodenní cestě vlakem fantazíruje o na první pohled perfektním páru, Jasonovi a Jess (Luke Evans a Haley Bennett). Její představy jsou každý den ukončeny zastavením vlaku, ale jednoho dne uvidí při zastávce něco šokujícího a okamžitě se zapletá do pavučiny intrik. 

Česká premiéra: 27. října 2016

Billy Lynn's Long Halftime Walk (Ang Lee)

Ang Lee při natáčení filmu  / Billy Lynn's Long Halftime WalkDvojnásobný držitel Oscara za režii Ang Lee (Zkrocená hora, Pí a jeho život) se vrací s válečnou dramedií Billy Lynn´s Halftime Walk. Infanterista líčí poslední hodiny před svým odchodem do Iráku. V hlavních rolích Kristen StewartGarrett Hedlund a Vin Diesel. Scénář napsal držitel Oscara za Milionáře z chatrče Simon Beaufoy

Česká premiéra: 10. listopadu 2016

The Founder (John Lee Hancock)

Životopisné drama o zakladateli sítě McDonald, Rayi Krocovi, kterého představuje Michael Keaton. Dále hrají Laura Dern a Patrick Wilson. Film natočil John Lee Hancock (Zachraňte pana Bankse). 

Česká premiéra: zatím nestanovena

The Great Wall 
(Zhang Yimou)

Historický velkofilm, zasazený do doby budování Velké čínské zdi, je náročný projekt, který si v Hollywoodu přehazovali léta. Ale nakonec ani Edward Zwick ani Baz Luhrmann, ale čínský režisér Zhang Yimou, který má s historickými a pompézními projekty také svou zkušenost, je tím, kdo tento projekt natočil. Do hlavních rolích tohoto nákladného velkofilmu získal hvězdu první velikosti Matta Damona. Sekundovat mu budou Willem Dafoe nebo Andy Lau

Česká premiéra: zatím nestanovena

La La Land (Damien Chazelle)

Novinka režiséra veleúspěšného Whiplash Damiena Chazelleho La La Land bude o jazzovém pianistovi, který se zamiluje do nadějné herečky v Los Angeles. V hlavních rolích Emma Stone a Ryan Gosling. Objeví se tu i držitel Oscara za Whiplash J. K. Simmons

Česká premiéra: 8. prosince 2016

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Tim Burton)

Banner filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti / Miss Peregrine's Home for Peculiar ChildrenA konec roku bude patřit Timu Burtonovi a jeho novému filmu s dlouhým názvem Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Fantasy elementy prodchnutý snímek  je adaptací románu Ransoma Riggse a vypráví o šestnáctiletém Jacobovi, jemuž jeho dědeček vypráví příběh o podivném sirotčinci, kde přebývají děti s nadpřirozenými schopnostmi. Po jeho náhlé smrti se Jacob vypraví na ostrov u velšských břehů, kde jednak zjistí, že onen sirotčinec doopravdy existuje, a zároveň objeví některé z jeho obyvatel, které sužuje jakási temná síla. Hlavní roli ve filmu ztvární Asa Butterfield (Enderova hra). Kromě něj uvidíte třeba Evu GreenJudi DenchSamuela L. Jacksona či Chrise O'Dowda

Česká premiéra: 29. prosince 2016

Silence 
(Martin Scorsese)

Andrew Garfield ve filmu  / SilenceKdy bude mít premiéru poslední hranný film Martina Scorseseho Silence, je zatím ve hvězdách. Zda to bude ještě letos, nebo až v roce 2017, ještě není jasné. Zatím je jasné pouze to, že film podle knihy japonského spisovatele Šúsaku Endó bude o dvou jezuitských kněžích a děj se bude odehrávat v Japonsku v sedmáctém století. V hlavních rolích Adam Driver a Andrew Garfield. S nimi si zahraje ještě Liam Neeson

Česká premiéra: zatím nestanovena 

Na který film se nejvíce těšíte vy?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • že najočakávanejšie a napíšete sem všetky, ... (JohnWayne, 20.01.2016 23:30) Reagovat

    že najočakávanejšie a napíšete sem všetky, ktoré majú v tomto roku premiéru :D keď píšem najočakávanejšie tak napíšem 5 max 10 a nie tristo lol :D

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY