Bod zlomu: čeká nás silvestrovská adrenalinová jízda?

Vydáno: 27.12.2015 18:58 - Ivan Hladík | foto: facebook tvůrce

Vedle ní i frajeřinky z Rychle a zběsile vypadají jako dovádění na hřišti v mateřince. Aspoň to se nám snaží tvůrci tvrdit. Adrenalin prýští z každého záběru naplno, o zlomové okamžiky nemá být nouze.
Můžeme si být jistí tím, že nás akce nenechá vydechnout, ale – bude to na kasovní úspěch stačit? Doba, kdy se odpouštěl jednoduchý příběh a tupé dialogy nebránily tomu, aby se z filmu stala kultovní záležitost (Rocky), je pryč. Diváci jsou náročnější. V napínavém vysokorychlostním thrilleru Bod zlomu mladý agent FBI Johnny Utah pronikne do neohroženého týmu elitních sportovců. Dobrodruhy závislé na adrenalinu vede charismatický Brody. Utah podezírá jeho bandu, že má na svědomí sérii extrémně neobvyklých loupeží. Hluboko v utajení a v neustálém ohrožení života se Utah snaží dokázat, že Brody a spol. jsou strůjci řady nepředstavitelných zločinů. 

Luke Bracey ve filmu Bod zlomu / Jisté je, že nás čeká výpravný film, točilo se hned v několika zemích. Odvážné kousky a hlášky na odlehčení budou jednoznačně mířit spíš na pánské publikum. Přes všechny očekávané plusy se ale nemůžu ubránit dojmu, že je premiéra filmu vysloveně „blbě načasovaná“. Takový snímek bych si osobně dal spíš v létě. Myslím si, že jakkoli skvělý bude, je to záležitost na jedno zhlédnutí, přestože tvůrci slibují přehlídku extrémně odvážných kaskadérských kousků. Proto si k realizaci přizvali skutečné elitní sportovce, absolutní světovou špičku v takových odvětvích, jako jsou surfování na obřích vlnách, létání ve wingsuit kombinéze, snowboarding, horolezectví bez jištění a vysokorychlostní motokrosové ježdění. Nechybí mezi nimi surfaři Laird Hamilton, Sebastian Zietz, Makuakai Rothman, snowboardisté Xavier De Le Rue, Iouri Podladtchikov, Louie Vito, skateboardisté Bob Burnquist a Eric Koston či motocyklisté Riley Harper a Oakley Lehman a řada dalších borců. V čestných mini rolích se v Bodu zlomu objevují triatlonisté a světoví šampióni v soutěži Ironman Faris Al-Sultan a Michael Raelert; ale také populární DJs Steve Aoki, Seth Troxler a The Art Department; a sportovní komentátor a moderátor Sal Masekela.

Edgar Ramirez ve filmu Bod zlomu / Režisérem Bodu zlomu je Ericson Core (zároveň hlavní kameraman filmu). V hlavních rolích hrají Edgar Ramirez (Bourneovo ultimátum) jako Bodhi a Luke Bracey (November Man) jako Johnny Utah. Ruku na srdce, Ericson Core se svými filmy zase tak moc nebodoval (až na snímek Nepřemožitelný). Upřímně řečeno, ani obsazení mě nijak zvlášť neoslnilo. Jednoznačným tahákem tedy zůstává akce. Na konečné resumé si tedy budeme muset počkat pár dní do kina. Minimálně si užijeme produkce mistrů adrenalinového řádění, ale na druhou stranu – k tomu nám stačí kabelovka.

Oficiální trailer filmu Bod zlomu


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY