Komiksový Snowpiercer se dočká televizního seriálu

Vydáno: 16.11.2015 16:22 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Kdo měl šanci vidět loni na filmovém festivalu v Karlových Varech post-apokalyptického Snowpiercera a líbil se mu, tak by mohl zpozornět. Dalšího nášupu by se totiž mohl dočkat v seriálové podobě.
Fotografie z filmu  / SnowpiercerPřestože byl promítán na festivalu a natočil ho jihokorejský režisér Bong Joon-ho, není Snowpiercer zas až tak komorní a nezávislou záležitostí, jak by mohl kdekdo z tohoto popisu usuzovat. Coby adaptace francouzského komiksu o mezitřídním boji probíhajícím uvnitř předlouhého vlaku, jedoucího v nekonečné smyčce kolem zeměkoule, nabídl přinejmenším atraktivní příběh a nestandardní prostředí protknuté videoherní atmosférou, efektní akci a mezinárodní obsazení, čítající jména jako Chris Evans, Tilda Swinton, či Ed Harris. Plánovaný seriál tak bude mít nakonec co dělat, aby tuto vysoko nastavenou laťku dohnal.

Možným příslibem je jméno scenáristy, jímž bude Josh Friedman, velký fanoušek Snowpiercera, momentálně pracující na scénářích druhého a třetího dílu Avatara. Jeho zkušenosti, zahrnující mimo jiné práci na scénářích k filmu Briana De Palmy Černá Dahlia a k seriálu Terminátor: Příběh Sáry Connorové, však zrovna dvakrát velká očekávání nevyvolávají.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY