Preview: Star Wars: Síla se probouzí - nejočekávanější film roku

Vydáno: 15.11.2015 11:33 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nenechte si ujít nejočekávanější filmovou událost roku, kterou jsou nové Hvězdné války nesoucí název Star Wars: Síla se probouzí. V režii J. J. Abramse se tak znovu setkáme s Hanem Solem i Lukem Skywalkerem.
Už za měsíc budou mít premiéru nové Hvězdné války, které nesou název Star Wars: Síla se probouzí. Jde již o sedmé pokračování ze série, kterou s obrovským celosvětovým úspěchem započal jejich "vynálezce" George Lucas prvními Hvězdnými válkami Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje. S tříletými odstupy následovaly dva sequely Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder a Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho, kterým se první trilogie uzavřela. Právě na Návrat Jediho navazuje aktuální Síla se probouzí

Daisy Ridley ve filmu Star Wars: Síla se probouzí / Po originální hvězdné trilogii následovala další trilogie prequelů, kterou opět inicioval George Lucas s filmem Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba. Po Skryté hrozbě následovaly ještě Star Wars: Epizoda II - Klony útočí a Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, s kterými se jediovský kruh uzavřel. Na rozdíl od původní trilogie, kde Lucas režíroval pouze Novou naději, v této sérii Lucas režíroval všechny tři prequelové díly. Režisérem Síly se probouzí je J.J. Abrams, který k ní napsal i scénář spolu s Lawrencem Kasdanem, který se podílel na scénářích Impéria vrací úder a Návratu Jediho z původní trilogie. Síla se probouzí samozřejmě vychází z charakterů, které před skoro čtyřiceti lety vymyslel. Lucas tu plnil úlohu "konzultanta".

Děj nového filmu se odehrává třicet let po událostech v Návratu Jediho. Novými tvářemi tu budou Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) a Poe Dameron (Oscar Isaac). K nim se vrátí původní, pochopitelně o třicet let starší, postavy: Leia (Carrie Fisher), Luke Skywalker (Mark Hamill) a Han Solo (Harrison Ford). Nebudou chybět ani další populární "postavy" jako dvojice robotů C-3PO (Anthony Daniels) a R2-D2 (Kenny Baker) nebo populární "Žvejkal" Chewbaca (Peter Mayhew). V dalších rolích se objeví ještě herci jako Gwendoline ChristieAdam DriverDomhnall GleesonSimon Pegg nebo Lupita Nyong'o. Nebudou ani chybět veterán Max von Sydow nebo "glumovský" herec Andy Serkis.

Fotografie z filmu Star Wars: Síla se probouzí / Hudbu k filmu složil John Williams, který hudbou opatřil všechny dosavadní díly hvězdné série. Jeho hudební motivy, které pro Hvězdné války složil, jsou kapitolou sama o sobě. Za kamerou stál opět Daniel Mindel, se kterým Abrams spolupracoval na třech ze svých čtyř filmů. Natáčelo se v Abu Dhabi ve Spojených arabských emirátech a na Islandu a také v Irsku a ve filmových studiích Pinewood v Anglii. Rozpočet se vyšplhal na "hezkých" 200 milionů dolarů, přičemž náklady budou zřejmě ještě daleko vyšší vzhledem k výdajům na reklamu, propagaci, marketing a další. Americkým distributorem nebude společnost Fox jako u předchozích filmů, ale Buena Vista, která získala Lucasfilm v roce 2012. 

Box Office předpovědi pro Star Wars: Síla se probouzí jsou obrovské podobně jako její náklady. Očekává se, že v premiérovém víkendu překoná dosavadního rekordmana, kterým je letošní megahit Jurský svět. Ten otevřel za 208,8 milionů v Americe a 524,1 celosvětově. Odhady tržeb pro tento očekávaný hit se pohybují od 540 milionů celosvětově. Podle analytiků by měla "Síla" překonat hranici jedné miliardy "mrknutím oka". Je dost možné, že bude atakovat hranici dvou miliard, kterou celosvětově pokořil zatím jen James Cameron s Titanicem a Avatarem

Carrie Fisher, Harrison Ford ve filmu Star Wars: Síla se probouzí / Star Wars: Síla se probouzí, jinak Epizoda VII, je první díl nové trilogie sequelů. Budou ještě následovat Epizody VIII a IX. Ty jsou plánované s dvouletými intervaly. Epizodu VIII by měl režírovat Rian Johnson a Epizodu IX režisér Jurského světa Colin Trevorrow. Zatím si užijte Star Wars: Síla se probouzí, která bude bezpochyby největší filmovou událostí letošního roku. 

Star Wars: Síla se probouzí se v kinech probudí 17. prosince 2015.

Originální trailer filmu Star Wars: Síla se probouzí


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY