Box Office: Bond a Snoopy dominovali

Vydáno: 09.11.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: Film Forum CZ

Po minulém víkendu, který byl dosud vůbec nejhorším víkendem roku, se o první listopadový víkend u pokladen opět zazelenalo. Obě novinky, nová bondovka Spectre i animovaný Snoopy, nezklamaly.
Monica Bellucci, Daniel Craig ve filmu Spectre / SpectreMinulý víkend, kdy u pokladen zaznamenali nejslabší tržby roku, je pryč. První listopadový víkend přinesl dvě atraktivní novinky, které nezklamaly. První místo brala nejnovější bondovka Spectre s 73 miliony, což odpovídá konzervativním odhadům studia Sony. Spectre zaznamenalo druhý nejlepší bondovský otvírák hned za předchozí Skyfall, která před třemi roky zaznamenala rekordních 88,4 milionu za premiérový víkend. Ta ale měla tu výhodu, že šlo o jedinou velkou novinku, která ten víkend startovala a také jí provázely nadšenější recenze než aktuálnífilm.

Otvírák Spectre je tedy ve srovnání s otvírákem Skyfall o něco slabší. Na druhou stranu Spectre trhlo rekord ve Velké Británii, kde zaznamenalo vůbec největší otvírák všech dob s částkou skoro 64 milionů, čímž předstihlo i Skyfall. Náklady na Spectre se vyšplhaly do astronomické výše 250 milionů dolarů plus dalších 100 milionů, které byly vynaloženy na propagaci a marketing. Podle odhadů bude muset celosvětově utržit aspoň 650 milionů, aby zaznamenalo profit. Zatím je na dobré cestě, protože za dva týdny v distribuci (v zámoří bylo uvedeno dříve než v USA) má na kontě částku 300 milionů dolarů. Dá se očekávat, že do nástupu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část za dva týdny bude stále slušně vydělávat.

Fotografie z filmu Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu / The Peanuts MovieNa druhém místě skončila druhá novinka, rodinný animák Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu se silnými 45 miliony. Na adaptaci populárního komiksu Charlese M. Schulze v Americe prostě slyší. Jde vůbec o první celovečerní adaptaci populárního komiksu, který vznikl před pětašedesáti lety. Otvíráky obou novinek tak lze považovat za velký úspěch, který vlil do podzimu novou krev a notně oživil komerčně hororový Halloween.

Přítomnost obou novinek odsunula na třetí místo Marťana, který je nyní komerčně nejúspěšnějším filmem Ridleyho Scotta, když dotírá dvousetmilionovou hranici. Rovněž celosvětově předběhl nyní už druhého Gladiátora. Za šest týdnů utržil celosvětově 458,5 milionů. O dvě místa od minula na čtvrté se posunula i dětská fantasy Husí kůže s necelými sedmi miliony. Pátý je Spielbergův Most špiónů, který bral o necelý milion méně. O další místa topky se podělily tituly známé z předchozích týdnu, jejichž výčet najdete v žebříčku.

Příští týden bude mít premiéru drama s Antoniem Banderasem The 33 a komedie Trable o Vánocích.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 6. 11. 2015

 1. Spectre 73 mil. (novinka)
 2. Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu 45 mil. (novinka) 
 3. Marťan 9,3 mil.
 4. Husí kůže 6,9 mil.
 5. Most špiónů 6 mil.
 6. Hotel Transylvánie 2 3,5 mil.
 7. Dokonalý šéf 3 mil.
 8. Poslední lovec čarodějnic 2,6 mil.
 9. Stážista 1,8 mil.
10. Paranormal Activity: The Ghost Dimension 1,6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY