Pokračování americké verze Milénia dostalo druhou šanci

Vydáno: 07.11.2015 15:50 - | foto: facebook tvůrce

Americké přepracování švédské adaptace Mužů, kteří nenávidí ženy nedopadlo úplně na výbornou a s druhým dílem to vypadalo všelijak. Nyní je však jasné, že už se nevrátí Fincher, Mara ani Craig. Kdo bude tedy náhradou?
Kit Harington, Alicia Vikander ve filmu  / Testament of YouthÚspěšná knižní sága Milénium od švédského spisovatele Stiega Larssona dostala ve své rodné zemi podobu filmovou i televizní, obě velmi úspěšné. Adaptace americká, kterou režíroval David Fincher a kde Noomi Rapace v hlavní roli Lisbeth vystřídala Rooney Mara, sice u kritiků prošla, ovšem laťku nastavenou Švédy zdaleka nepřekonala. Pět let od premiéry amerických Mužů, kteří nenávidí ženy uběhlo a druhý díl nikde, nyní se však sequelu k této předloze začalo blýskat na lepší časy i v USA.

Nezůstane však kámen na kameni, půjde totiž spíše o reboot než klasické pokračování. Nevrací se představitelé hlavního dua Daniel Craig a Rooney Mara a na režisérskou stoličku už znovu neusedne ani Fincher. Jeho nástupcem by se mohl stát Steven Knight (Špína Londýna), který v poslední době o druhém dílu se studiem vyjednává. Rooney Maru by měla vystřídat Švédka Alicia Vikander, zda Lisbethinu roli přijme, však zatím visí ve vzduchu. Můžeme doufat, že si tohle zásadní překopání filmu povede lépe. K vidění ovšem Dívka, která si hrála s ohněm s největší pravděpodobností nebude dříve než za dva roky.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY