TOP 20 ČR: Žebříček vyfakovali němečtí učitelé

Vydáno: 03.11.2015 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Pokračování komedie Fakjů pane učiteli z Německa konečně dorazilo ve velkém i k nám a rovnou vyšouplo Posledního lovce čarodějnic spolu s Marťanem.
Elijah Wood, Vin Diesel ve filmu Poslední lovec čarodějnic / The Last Witch HunterJeden z nejúspěšnějších německých filmů všech dob, komedie ze školního prostředí Fakjů pane učiteli od Bory Dagtekina, na sebe s druhým dílem dlouho nenechal čekat. A tak už se nyní i čeští diváci mohou zasmát s třídou Zekiho Müllera (Elyas M'Barek) v Thajsku na školním výletě. Pád minule výše umístěných ustál další sequel, animovaný Hotel Transylvánie 2, jehož pozice se dokonce v žebříčku zlepšila. Velký propad ve výdělcích však zaznamenali předchozí týden vedoucí Poslední lovec čarodějnic, fantasy s Vinem Dieselem, a Marťan Ridleyho Scotta, který se dokonce ocitl až za stupni vítězů.

Po předpremiéře vynesla návštěvnost českou komedii Celebrity s.r.o. s Jiřím Mádlem hrajícím režiséra nekonečného seriálu z 23. na páté místo. Šestou příčku si pak urvalo "finále" hororové série Paranormal Activity: The Ghost Dimension, kde je veškerý děj zachycen na bezpečnostní a osobní kamery, tedy ve stylu found footage. Premiéra thrilleru o boji s drogovými mexickým kartely Sicario: Nájemný vrah, který je jedním z nejpravděpodobnějších titulů pro letošní nominaci na Oscarazatím u českých diváků nevzbudil velký zájem, ale to můžou ještě posílit i výsledky udílení cen. Osmička byla udělena uznávané komediální režisérce Nancy Meyers a jejímu návratu na plátna se Stážista. Zbytek první desítky pak doplnila australská koala Mrkáček Bill a drama o výstupu na horu Everest.

Fotografie z filmu  / Ztraceni v MnichověNa jedenácté místo klesl nejnovější počin Petra Zelenky pojmenovaný Ztraceni v Mnichově o papouškovi opakujícím věty z Mnichovské dohody. O kousek nahoru se opět vyškrábali Mimoni, kteří po devatenácti týdnech od premiéry ukázali, že stále mají co nabídnout. Méně zájmu ale bylo projeveno o Dokonalého šéfa Bradleyho CooperaSorrentinovo Mládí a nový příběh Petra Pana. Gotická duchařina Guillerma del Tora sklouzla taktéž k okraji žebříčku, těsně před "animák" V hlavě o emocích dospívající dívky podle Pixaru. Osmnáctého a devatenáctého stupínku se zmocnili Muž na laně s Gangsterem Ka a celý žebříček uzavřela novinka z animovaného soudku Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu, ta zatím pouze v předpremiéře, o plný útok na kina se pokusí až tento týden.

1. Fakjů pane učiteli 2 - 9 mil. (novinka)
2. Hotel Transylvánie 2 - 3 mil.
3. Poslední lovec čarodějnic - 2,4 mil.
4. Marťan - 2,3 mil.
5. Celebrity s.r.o. - 1,3 mil.
6. Paranormal Activity: The Ghost Dimension - 1,1 mil.
7. Sicario: Nájemný vrah - 969 tis. (novinka)
8. Stážista - 844 tis.
9. Mrkáček Bill - 536 tis.
10. Everest - 533 tis.

11. Ztraceni v Mnichově - 523 tis.
12. Mimoni - 422 tis.
13. Dokonalý šéf - 410 tis.
14. Mládí - 376 tis.
15. Pan - 336 tis.
16. Purpurový vrch - 322 tis.
17. V hlavě - 308 tis.
18. Muž na laně - 260 tis.
19. Gangster Ka - 205 tis.
20. Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu - 164 tis. (novinka)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY