Box Office: Nejhorší víkend roku 2015

Vydáno: 02.11.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Na Halloween bylo u pokladen kin mrtvo, když nepřitáhli ani Sandra Bullock ani Bradley Cooper. Tradiční americký svátek tráví rodiny raději doma. U pokladen kin tak zaznamenali nejhorší víkend letošního roku.
Matt Damon ve filmu Marťan / The MartianLetošní halloweenské tržby posledního víkendu měsíce říjen jsou ještě slabší než loni a jedná se o nejhorší víkendové tržby za celý rok 2015. Vrchol žebříčku ovládlo opět patriotistické sci-fi Marťan s 11,4 miliony. S tímto počinem zaznamenal jeho režisér Ridley Scott naprosto nečekaný komerční úspěch a s americkými tržbami 183 milionů už dýchá na záda jeho nejúspěšnějšímu filmu, kterým je nyní ještě historický velkofilm Gladiátor. Příští týden ho však Marťan předstihne. Podobně je tomu i v celosvětových tržbách, kde Marťanovi na Gladiátora chybí nějakých třicet milionů. Už teď můžeme říct, že Scott natočil svůj komerčně nejúspěšnější film vůbec. Po propadu filmu EXODUS: Bohové a králové je to opravdu velké překvapení.

Druhé místo, stejně jako minule, patří dětské fantasy Husí kůže s 10,2 miliony. Ze zcela jiného soudku je drama pro dospělé diváky Most špiónů, které bralo třetí místo s osmi miliony. Dá se očekávat, že i když nejde o velký komerční trhák, bude se Spielbergova špionážní novinka držet v topce delší dobu a její tržby budou pomalu, ale jistě narůstat. Zatím se zastavily na čísle čtyřicet pět milionů. Na čtyřku z minulého pátého poskočil Hotel Transylvánie 2, který se v topce drží už šest týdnů. 

Bradley Cooper ve filmu Dokonalý šéf / BurntAž pátá je první z novinek, kuchařská komedie s Bradley Cooperem Dokonalý šéf. Ten se svými tržbami opravdu spálil, neboť pět milionů za premiéru je opravdu slabota. Ačkoli nejde s rozpočtem dvacet milionů o nějaký nákladný snímek, jsou jeho slabé víkendové tržby přesto pro Weinsteiny zklamáním. Příliš dobře si nevede ani novinka z minulého týdne Poslední lovec čarodějnic, která je tento týden šestá s 4,7 miliony. 

Skoro to samé se dá napsat i o dalším dílu série Paranormálních aktivit Paranormal Activity: The Ghost Dimension na sedmém místě s 3,4 miliony. Politická satira Our Brand Is Crisis je druhá z novinek a skončila až na osmém místě s 3,4 miliony. Jedná se o nejhorší otvírák pro Sandru Bullock vůbec, který dopadl ještě hůře než skoro dvacet let stará romantická komedie Uloupená srdce (otvírák za 4,6 mil.). Topku pak na devátém a desátém místě uzavírají Purpurový vrch a Steve Jobs, který diváky do kina nepřitáhl.

Třetí z novinek, hororová komedie Scouts Guide to the Zombie Apocalypse se tak do top 10 ani nedoškrábala, když skončila až dvanáctá. Příští týden se už ale opět vše rozjede naplno, protože startuje nejnovější bondovka Spectre. Bondovi pak bude sekundovat animák Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 30. 10. 2015

 1. Marťan 11,4 mil.
 2. Husí kůže 10,2 mil.
 3. Most špiónů 8 mil.
 4. Hotel Transylvánie 2 5,8 mil.
 5. Dokonalý šéf 5 mil. (novinka)
 6. Poslední lovec čarodějnic 4,7 mil.
 7. Paranormal Activity: The Ghost Dimension 3,4 mil.
 8. Our Brand Is Crisis 3,4 mil. (novinka)
 9. Purpurový vrch 3,1 mil.
10. Steve Jobs 2,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY