Zdeněk Troška dotočil rodinnou komedii Strašidla

Vydáno: 30.10.2015 07:00 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Natáčení rodinné komedie Strašidla, jež kombinuje moderní současnost s pohádkovým světem, se po třiceti dnech dočkalo svého závěru. Film nyní míří do postprodukce a do kin dorazí v srpnu příštího roku.
Fotografie z natáčení filmu StrašidlaPříběh snímku se bude točit kolem rodinky hejkala Huga, obývající starou vilu na kraji města. Jejich poklidný život výrazně naruší úředník Patočka, který zjistí, že nikdo z obyvatel vily už mnoho let nezaplatil nájem, a dá jim na vybranou - zaplatit, nebo se vystěhovat. Manželé Hejkalovi jsou tedy nuceni najít si práci a poslat děti do školy, přičemž život obyčejných smrtelníků se pro ně ukáže být komplikovanějším, než by se mohlo zpočátku zdát...

V hlavních rolích vystoupí Bronislav Kotiš jako hejkal Hugo a Tereza Kostková jako jeho žena Patricie. Její maminku Žofii ztvárnila Carmen Mayerová, skutečná matka Terezy Kostkové. Dále vystoupí Jiří Dvořák v roli vodníka Bubly, Sára Sandeva jako víla Jitřenka a Karel Dobrý coby upír Ignác. Lidské pokolení zastupují Tereza Bebarová jako majitelka prádelny, Václav Postránecký jako ředitel školy a třídní učitelku si zahrála Anna Polívková, přičemž role úředníka Patočky připadla jejímu bratrovi Vladimíru Polívkovi. Dále uvidíme mimo jiné Petra Nárožného, Matěje Hádka, Petra Čtvrtníčka, či Aleše Hámu.

Fotografie z natáčení filmu StrašidlaÚdajně půjde o trikově nejnáročnější český film příštího roku. V příběhu figuruje 33 zásadních postav, které doplnilo 25 komparzistů, řada z nich přitom disponuje nadpřirozenými schopnostmi. Tereza Kostková se bude coby Patricie v průběhu filmu díky svým kouzlům přeměňovat v různé filmové herečky, její matka se zas bude sem tam měnit v kočku (a nejen ona).

Film se natáčel zejména ve Středočeském kraji, především na uzavřeném zámku Líšno, na zámku v Lítni, v bývalém cukrovaru v lázních Toušeň, v kině v Řevnicích, v řevnické ZUŠ a také na základní škole v Lítni. Premiéra filmu je naplánována na 18. srpen 2016.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • to zas bude (mthfckr, 30.10.2015 15:17) Reagovat

    kktina ...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY