Předprodej lístků na sedmé Star Wars láme rekordy i v Česku

Vydáno: 27.10.2015 16:38 - Pavel Klimeš | foto: Falcon

Nová epizoda hvězdnoválečné ságy se kvapem blíží a film lze bez nadsázky označit za nejočekávanější film roku, ne-li přímo desetiletí (které uplynulo od poslední, třetí epizody). Výjimku z této Star Wars mánie netvoří ani Česká republika.
Ukazuje se, že film Star Wars: Síla se probouzí chce vidět opravdu hodně lidí. A tím hodně myslíme skutečně mnoho. Ne, že by to pro nás bylo nějaké extra překvapení, ale překvapeni rozhodně byli někteří provozovatelé kin. Když byl totiž 19. října zahájen celosvětový předprodej vstupenek, řada zahraničních serverů ohromný nápor zájemců o lístky prostě neunesla. Obdobný zájem vládne i v Česku, byť na rozdíl od zahraničních beznadějně vyprodaných sálů ještě několik míst na premiéru zbývá (speciální půlnoční premiéru za účasti fanoušků v kostýmech chystá například portál Czech Star Wars Universe).

Ačkoli fenomén Star Wars nemá v ČR historicky takovou kulturní tradici jako v rodných Spojených státech, přesto se obliba rok od roku zvyšuje. Vidět je to i na lokálních číslech prodejů, kdy se podle distributora Falcon za první týden od celosvětového spuštění předprodeje v ČR prodalo přes 25 000 vstupenek.

Film Star Wars: Síla se probouzí od režiséra J.J. Abramse má premiéru 17. prosince.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY