Dánská dívka láká na herecké výkony v druhém traileru

Vydáno: 17.10.2015 16:10 - | foto: facebook tvůrce

Jeden z velmi očekávaných filmů roku, Dánská dívka s Eddiem Redmaynem v roli transgendera předvádí své silné stránky v dalším traileru.
Mezi letošními předpokládanými nominanty na Oscara se nejčastěji objevují počin Toma Hoopera s titulem Dánská dívka, stejně tak i jména herců Eddieho Redmaynea, loňského vítěze Oscara za Teorii všeho, a Švédky Aliciy Vikander. Podle prvních hlasů však zatím oscarově neoceněná Vikander podává o něco zajímavější výkon než její kolega. V mnoha zemích jde Dánská dívka do kin již za měsíc, u nás si na její premiéru budeme muset počkat až do 4. února příštího roku.

Již brzy se tedy aspoň z ostatních států dozvíme, jak u diváků zabodoval příběh Gerdy Wegner jejího manžela Einara, ze kterého se později stala Lili Elbe, když v roce 1930 jako první podstoupil experiment v podobě pohlaví měnící operace za plné podpory jeho milující manželky Gerdy.

Na snímek samotný i oscarový verdikt si budeme nuceni počkat ještě pár měsíců, po těch se dozvíme, jak si v nominacích vedla Dánská dívka v konkurenci s například očekávaným BrooklynemU mořeOur Brand Is Crisis či Suffragette.

Trailer zhlédněte níže.

PopisOficiální trailer filmu Dánská dívka/The Danish Girl


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY