Mel Gibson začal natáčet válečné drama Hacksaw Ridge

Vydáno: 12.10.2015 12:54 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Od natáčení Gibsonova předchozího filmu, dobrodružného Apocalypta, uběhlo dlouhých 9 let. Nyní se kontroverzní herec a režisér opět vrací za kameru se snímkem z druhé světové války, inspirovaným skutečnými událostmi.
Fotografie z natáčení filmu Hacksaw RidgeSnímek nese svůj název podle nechvalně proslulé japonské pevnosti Hacksaw Ridge, o jejímž dobytí bude vyprávět. Jeho hlavním hrdinou bude "mladý vojenský medik a odpůrce vojenské služby Desmond T. Doss, který během brutální bitvy zachránil 75 mužů, aniž by přitom byť jedinkrát použil zbraň. Dossův heroický čin z něj udělal hrdinu v očích spolubojovníků a následně se stal prvním odpůrcem zbraní a pacifistou, který kdy získal od Kongresu Medaili cti."

Postavu Desmonda ztvární Andrew Garfield (Amazing Spider-Man, The Social Network), ve vedlejších rolích ho doplní Vince Vaughn, Sam Worthington, či Rachel Griffiths"Natáčení teprve začalo, ale již nyní se mezi herci vytvořilo velmi silné pouto a kamarádství," říká Mel Gibson. "Andrew je nejenom skvělý herec pro roli Desmonda Dosse, ale celý tým herců je výbornou souhrou zkušeností, hloubky a nadšeného talentu."

Do českých kin by film Hacksaw Ridge měl dorazit na přelomu roku 2016/2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY