TOP 20 ČR: Marťan s úspěchem započal říjen v kinech

Vydáno: 06.10.2015 08:09 - | foto: facebook tvůrce

Marťanovi se dostalo u nás stejnému výsledku jako v Americe a vyrazil minule vítězný Hotel Transylvánii 2, spolu s nímž se dolů sesunulo i drama Everest.
Fotografie z filmu Hotel Transylvánie 2 / Hotel Transylvania 2První místo se zatím nikomu od konce léta nedaří udržet déle než jeden týden. Hotel Transylvánii 2 od minula s úžasnou tržbou devíti milionů za víkend sesadil Marťan Matt Damon. Zmíněný animovaný sequel si však přišel na necelých pět milionů, což stačilo na solidní stříbro. Třetí příčku pak získalo horolezecké drama Everest, kde se na vrcholku nejvyšší hory světa sváděl boj o život. Těsně pod stupni vítězů pak zůstal český Gangster Ka, jehož výdělky byly na americké novinky posledních týdnů krátké.

Česko spolu se Slovenskem zastupuje i pátá krimi komedie Wilsonov, jíž se podařilo taktéž překonat limit jednoho milionu. Tuto hranici však už nepřesáhl nejnovější díl série Labyrint nazvaný Zkoušky ohněm. Méně se už po jedenácti týdnech zadařilo velebenému pixarovskému animáku V hlavě. Na osmém místě se našlo druhé pokračování hororu Sinister a spin-off Já, padouch, v němž královně Alžbětě II. ukradli jeho pomocníci Mimoni korunu. Desítku pak završila praštěná komedie Pixely, v níž proti Zemi vyslali mimozemšťané arkádové hry.

Catherine Frot ve filmu Marguerite / MargueriteZa čárou od první poloviny se ocitlo Nikdy není pozdě, kde si zazpívala oscarová Meryl Streep v rockové kapele. Erotický 3D počin Argentince Gaspara Noého LOVE si uloupil dvanácté místo a těsně za ním zůstal filmový životopis raperů ze skupiny N.W.A. ve Straight Outta Compton. I čtrnáctka mapuje život pěvecké hvězdy, tentokrát však dokumentárně, vypráví příběh zesnulé zpěvačky Amy Winehouse, která se kvůli své smrti dostala do nechvalně proslulého Klubu 27. Dál se umístili Mune - Strážce měsíce a Krycí jméno U.N.C.L.E.. Třem filmům se podařilo dostat zpátky do top dvacítky, konkrétně Cestě vzhůruJurskému světu a Barbie Rock’n Royals. Vše pak zakončila francouzská Marguerite, na jejímž vzniku se podílela i naše země.

1. Marťan - 9 mil.
2. Hotel Transylvánie 2 - 4,7 mil.
3. Everest - 3 mil.
4. Gangster KA - 1,4 mil.
5. Wilsonov - 1,2 mil.
6. Labyrint: Zkoušky ohněm - 830 tis.
7. V hlavě - 532 tis.
8. Sinister 2 - 389 tis.
9. Mimoni - 385 tis.
10. Pixely - 121 tis.

11. Nikdy není pozdě - 110 tis.
12. LOVE - 104 tis.
13. Straight Outta Compton - 102 tis.
14. Amy - 84 tis.
15. Mune - Strážce měsíce - 54 tis.
16. Krycí jméno U.N.C.L.E. - 44 tis.
17. Cesta vzhůru - 38 tis.
18. Jurský svět - 36 tis
19. Barbie Rock’n Royals - 34 tis.
20. Marguerite - 34 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY