TOP 20 ČR: Horolezci z Everestu nedosáhli na strašidla

Vydáno: 30.09.2015 08:47 - | foto: facebook tvůrce

Novinek, které by si vedly dobře, tento týden příliš nebylo, ale jedna z nich si ukrojila pořádný kus z žebříčku. Šlo o Hotel Transylvánii 2, který si s osmi miliony vydělal na vedení top dvacítky.
Dylan O'Brien, Thomas Sangster, Kaya Scodelario, Ki Hong Lee, Dexter Darden ve filmu Labyrint: Zkoušky ohněm / Maze Runner: The Scorch TrialsAnimovaný sequel Hotel Transylvánie 2 k úspěšnému prvnímu dílu o strašidlech všeho druhu se s upíry a vlkodlaky prokousal až k necelým devíti milionům, což bezpečně stačilo na zlato v českém žebříčku i zahraničním box office. Vyšplhat se až nad Hotel Transylvánii 2 však nebyli schopni horolezci z Everestu, přestože se sem po předpremiéře z minulého týdne posunuli až z jedenáctého místa. Na třetí místo pak od stříbra klesl český Gangster Ka, jehož pokračování s podtitulem Afričan se dočkáme již koncem letošního listopadu. Stejně jako minulý rok se pak nepovedlo udržet si první místo sérii Labyrint déle než jeden týden, druhý díl Zkoušky ohněm si však stále přišel na slušné dva miliony.

S druhým dílem se setkáváme i na dalším místě, přesněji s hororovým Sinisterem 2 následovaným Mimoni, jenž po čtrnácti týdnech stále utržili za jeden víkend 700 000 korun, podobně úspěšně si vede i animované V hlavě po deseti týdnech. Pod číslem osm svádí boj s počítačovými Pixely herní experti a o stupínek níže se prozpívala oscarová veteránka Meryl Streep v Nikdy není pozdě. Kontroverzní erotický počin Gaspara Noého LOVE dopadl na polovinu žebříčku.

Fotografie z filmu Straight Outta Compton / Straight Outta ComptonV zámoří žebříčky bořící Straight Outta Compton si u nás nijak zvláště nevedlo a ani tento týden se nedostalo do horní desítky. Svou pozici si však udržela podfukářská agentská komedie Krycí jméno U.N.C.L.E., za níž se posunul další agent v Mission: Impossible - Národ grázlů. Francouzský animovaný kousek Mune - Strážce měsíce si vydobyl čtrnáctku a vysunul z ní opěvovaný dokument Amy o zpěvačce Amy Winehouse. Novinkový dokument Takovej barevnej vocas letící komety dostal číslo šestnáct, velký propad zažila "vyhulená" akční komedie American Ultra a šílený reboot komediální Bláznivé dovolené. Předposlední místo počkalo na koprodukci Francie a České republiky Marguerite, dvacítku uzavřela Domácí péče, tuzemský nominant na Oscara.

1. Hotel Transylvánie 2 - 8,6 mil. (novinka)
2. Everest - 5,9 mil. (novinka)
3. Gangster Ka - 2,6 mil.
4. Labyrint: Zkoušky ohněm - 2,3 mil.
5. Sinister 2 - 861 tis.
6. Mimoni - 701 tis.
7. V hlavě - 665 tis.
8. Pixely - 403 tis.
9. Nikdy není pozdě - 399 tis.
10. LOVE - 247 tis.

11. Straight Outta Compton - 206 tis.
12. Krycí jméno U.N.C.L.E. - 174 tis.
13. Mission: Impossible - Národ grázlů - 149 tis.
14. Mune - Strážce měsíce - 125 tis.
15. Amy - 90 tis.
16. Takovej barevnej vocas letící komety - 73 tis.
17. American Ultra - 64 tis.
18. Bláznivá dovolená - 62 tis.
19. Marguerite - 60 tis.
20. Domácí péče - 53 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY