Box Office: Dracula z Hotelu Transylvánie 2 si ukousl rekord

Vydáno: 28.09.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: Falcon

Na konci září vtrhlo do kin pokračování animovaného hitu z roku 2012. Hotel Transylvánie 2 snadno přemohl konkurenci v podobě komedie Stážista a hororu The Green Inferno a zlomil zářijový rekord.
Fotografie z filmu Hotel Transylvánie 2 / Hotel Transylvania 2Animovaný sequel Hotel Transylvánie 2 snadno ovládl konec září s rekordními 47,5 miliony, což je vůbec nejlepší zářijový debut vůbec. Animák s hlasem Adama Sandlera přichází přesně tři roky po prvním hotelu, který v roce 2012 otvíral za 42,5. Studio Sony přidalo ještě další čtyři stovky kinosálů k těm více jak třem tisícům, které měla jednička, a výsledek se dostavil v podobě pěti milionů navíc oproti svému předchůdci. 

Druhá je s dost velkým odstupem druhá z novinek, komedie Stážista s 18,2 miliony. V komedii Nancy Meyers se před kamerou sešli Robert De Niro jako stážista módního webu, který založila a vede Anne Hathaway. Debut Stážisty je o něco slabší než předchozí Meyersové komedie Nějak se to komplikuje (22,1 mil.). Na druhé straně je zase o něco lepší než třeba u Lepší pozdě nežli později (16 mil.). Dosud nejlepší otvírák zaznamenala Nancy Meyers s komedií s Melem Gibsonem Po čem ženy touží.

Robert De Niro, Anne Hathaway ve filmu Stážista / The InternNa třetí místo klesnul minulý lídr, druhý díl labyrintu s rovnými 14 miliony. Za dva týdny si tak Fox připsal 51 milionů a dalších 121 ze zámoří. O jeden milion méně si připsal Everest, který se dočkal oficiálního širokého uvedení z tří tisíc kin. Stačilo to až na čtvrté místo. Zatím má tedy 23 milionů doma a dalších 73 z cizích trhů. Na pětce se drží novinka z minula, kriminálka s Johnnym Deppem Black Mass: Špinavá hra s 11,5 miliony.

Šestý je horor The Visit, s nímž se úspěšně vrátil režisér Šestého smyslu M. Night Shyamalan. Za tři týdny už si přišel na 52 milionů. Sedmičku a osmičku si zabraly The Perfect Guy a War Room, které už topku okupují třetí, respektive pátý týden. Až devátá je třetí z novinek, další Blumovka, kanibalistický a nepřístupný horor Eli Rotha The Green Inferno, který se po dvou letech dostal do širší distribuce. Z pátnáctiset kin utržilo "Zelené peklo" 3,5 milionu. Na desítku se vměstnala ještě akčni krimi Sicario: Nájemný vrah, které v limitované verzi jen z necelých šedesáti kin utržilo rekordní sumu 1,7 milionu.

Příští týden bude mít limitovanou 3D IMAX premiéru drama Muž na laně a do široké distribuce se dostane nové sci-fi Ridleyho Scotta Marťan

BOX OFFICE: VÍKEND OD 25. 9. 2015

 1. Hotel Transylvánie 2 47,5 mil. (novinka)
 2. Stážista 18,2 mil. (novinka)
 3. Labyrint: Zkoušky ohněm 14 mil.
 4. Everest 13 mil.
 5. Black Mass: Špinavá hra 11,5 mil.
 6. The Visit 6,7 mil.
 7. The Perfect Guy 4,7 mil.
 8. War Room 4,2 mil.
 9. The Green Inferno 3,5 mil. (novinka)
10. Sicario: Nájemný vrah 1,7 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY