TOP 20 ČR: Labyrint se po více jak roce vrací do vedení

Vydáno: 23.09.2015 08:28 - | foto: CinemArt

Novinky tohoto týdne si o víkendu nijak oslnivě nevedly. Ovšem Labyrint: Zkoušky ohněm se vyhoupl ze sedmého předpremiérového místa a zaujal vítěznou pozici. Za něj se poskládali Gangster KA a stále se držící V hlavě.
Fotografie z filmu  / Gangster KAJe tomu něco přes rok, co se první díl úspěšné knižní a filmové série Labyrint: Útěk ujmul prvního místa tohoto žebříčku - sice mu vydržel jen jeden týden, ale vydělával slušně. Podobně si zatím vede i jeho "bratříček" z letoška nazvaný Labyrint: Zkoušky ohněm, který se po předpremiéře minulý týden vyhoupnul ze sedmičky ke zlatu se 4 miliony utrženými za víkend. Dolů tak vypudil tuzemského Gangstera Ka, jehož tržby předčil o jeden milion. Hlavní trojici pak uzavřelo V hlavě, které se těší opravdu rekordním tržbám, vzhledem k tomu, že se za 9 týdnů ještě nesesunulo ze stupňů vítězů. Obdobný úspěch se však zajisté nedostavil u pokračování hororu Sinister 2 a ten se hned druhý týden svezl k bramborové medaili.

Dolů žebříčkem se také začínají propadávat Mimoni, jenž našimi kiny brouzdají už déle než tři měsíce, i po takovéto úctyhodné době si však žlutá stvoření z Já, padouch vydělala během víkendu 800 tisíc. Pod nimi se šesté umístily Pixely následované dramedií Nikdy není pozdě, v níž Meryl Streep opět předvedla svůj pěvecký talent po boku své filmové i biologické dcery Mamie Gummer. Osmička patřila po výtvarné stránce opěvovanému animovanému snímku z Francie, Mune - Strážce měsíce, a devítku opět zaujali Francouzi spolu s Belgičany v kontroverzením erotickém 3D snímku Love od Gaspara Noého. První polovinu pak uzavřeli rapeři ze Straight Outta Compton, jejichž příběh u nás netáhl tolik jako v USA, kde ovládali Box Office několik týdnů po sobě.

Jake Gyllenhaal ve filmu Everest / EverestHvězdně obsazenému dramatu Everest se v předpremiéře povedlo dostat pouze na jedenácté místo, překonalo ovšem agentskou akční komedii Krycí jméno U.N.C.L.E. i snímek American Ultra, který je podobného rázu. Dokument o smutném životě zesnulé zpěvačky Amy Winehouse pod titulem Amy se ujal čtrnáctého místa, pod ním se pak udrželo letošní Mission: Impossible - Národ grázlů, DJovské drama We Are Your Friends se Zacem Efronem v hlavní roli najdeme po propadu na sedmnáctce, za ním se ocitla i Bláznivá dovolená a do žebříčku se po "vypadnutí" vrátila Domácí péče, která bude letos zastupovat Česko na Oscarech. Režijní i herecký Dárek nám Joel Edgerton schoval pod číslo devatenáct a konec žebříčku zrůžověl po příchodu Barbie Rock’n Royals.

1. Labyrint: Zkoušky ohněm - 4 mil.
2. Gangster Ka - 3,1 mil.
3: V hlavě - 1,2 mil.
4. Sinister 2 - 1,1 mil.
5. Mimoni - 786 tis.
6. Pixely - 625 tis.
7. Nikdy není pozdě - 563 tis.
8. Mune - Strážce měsíce - 409 tis.
9. Love - 339 tis.
10. Straight Outta Compton - 326 tis. (novinka)

11. Everest - 270 tis. (novinka)
12. Krycí jméno U.N.C.L.E. - 211 tis.
13. American Ultra - 169 tis.
14. Amy - 140 tis.
15. Mission: Impossible - Národ grázlů - 137 tis.
16. We Are Your Friends - 135 tis.
17. Bláznivá dovolená - 127 tis.
18. Domácí péče - 89 tis.
19. Dárek - 88 tis.
20. Barbie Rock’n Royals - 84 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY