Snímek Padesát odstínů temnoty zřejmě našel režiséra

Vydáno: 23.08.2015 08:00 - Karolína Soukupová | foto: facebook tvůrce

Ať se to odpůrcům erotické knižní série líbí, nebo ne, filmová adaptace prvního dílu vydělala celosvětově přes půl miliardy dolarů. K druhému pokračování se již píše scénář a brzy budeme mít jasno také o jménu člověka, který se posadí na režisérskou stoličku.
Fotografie z filmu Padesát odstínů šedi / Film Padesát odstínů šedi britské režisérky Sam Taylor-Johnson udeřil na světová kina o letošním Valentýnu. Studio Universal začalo téměř okamžitě připravovat sequel, jeho natáčení se ale Taylor-Johnson po neshodách s autorkou literární předlohy odmítla zúčastnit. Pět měsíců tedy projektu chybělo režijní vedení, což se nyní může změnit.

Studio vybralo tři finalisty. Jméno Marka Pellingtona si možná vybavíte díky thrillerům Miluj bližního svého a Proroctví z temnot. Jediná žena výběru, Tanya Wexler, natočila zajímavou komedii Vrtěti ženou s Maggie Gyllenhaal. Největším favoritem je ale James Foley, momentálně známý hlavně díky režii 11 epizod úspěšného politického seriálu House of Cards. Foleyho poslední celovečerní film pochází z roku 2007 (thriller Neznámý svůdceHalle Berry a Brucem Willisem). V nejbližších týdnech bychom měli znát konečný verdikt.

Scénář k Padesáti odstínům temnoty píše Niall Leonard, manžel autorky knižní předlohy E.L. James. Do hlavních rolí se vrací Dakota Johnson jako Anastasia Steele a Jamie Dornan jako Christian Grey. Premiéra snímku je naplánována na 10. února 2017.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Ať se to odpůrcům erotické knižní série lí... (JohnWayne, 23.08.2015 12:36) Reagovat

    Ať se to odpůrcům erotické knižní série líbí, nebo ne, filmová adaptace prvního dílu vydělala celosvětově přes půl miliardy dolarů. A čo keď toľko zarobila, teraz akože ide o kvalitný film? :D Je to proste tak shity vždy zarobia najviac a kvalitné snímky menej

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY