Deváté Star Wars natočí Trevorrow, obsazení Rogue One odhaleno

Vydáno: 16.08.2015 22:16 - Pavel Klimeš | foto: Lucasfilm

Na výstavě D23, klíčové konferenci společnosti Disney, bylo představeno opět nemálo filmových novinek. A protože pod Disney patří i Lucasfilm, došlo i na novinky o Star Wars.
Colin TrevorrowPatrně největší novinkou z D23 je, že o završení třetí trilogie ústřední filmové ságy Star Wars se postará osmatřicetiletý režisér Colin Trevorrow, který nás nedávno příjemně překvapil Jurským světem. Naděje (či obavy) těch, kteří si mysleli, že by J.J. Abrams mohl natočit deváté dějství, se ukázaly lichými. Abrams však i přesto u filmu zůstává na pozici vedoucího výroby, je tedy pravděpodobné, že se jeho typický rukopis do filmu nějak promítne (a nemyslím tím „lens flare“ :-) ). Epizoda IX vznikne na základě příběhu, do něhož přispěje i Rian Johnson (režisér předcházející Epizody VIII). V kinech bychom ji měli vidět v roce 2019.

Rogue One logoNovinek se na výstavě dočkal i první film ze série Star Wars Anthology, tj. (zatím tří) celovečerních filmů, pojednávající o příbězích a postavách, které nejsou součástí ústřední filmové ságy o rodu Skywalkerů. Snímek s názvem Rogue One: A Star Wars Story bude vyprávět o tom, kterak skupina povstaleckých vojáků získala plány první Hvězdy smrti. Ve filmu, jenž právě režisér Gareth Edwards začíná natáčet, uvidíme již dříve ohlášenou Felicity Jones a dále byli oznámeni Ben Mendelsohn, Diego Luna, Mads Mikkelsen, Forest Whitaker, Alan Tudyk, Riz Ahmed, Donnie Yen a Wen Jiang. Rogue One se bude odehrávat krátce před Epizodou IV - Nová naděje a v českých kinech jej uvidíme 15. prosince 2016.

Plakát filmu Star Wars: Síla se probouzí / Konečně poslední novinkou je speciální promo plakát k Epizodě VII - Síla se probouzí, který nakreslila legenda filmových plakátů i obálek knih, kreslíř Drew Struzan. Na plakátu, který byl zatím uvolněn pouze na D23 (proto horší kvalita), vidíme zejména mladou dvojici známou z teaserů (ze záběrů na pouštní planetě Jakku) – zběhlý stormtrooper Finn (John Boyega) a mladá sběračka Rey (Daisy Ridley). Pod nimi je zestárlý Han Solo (Harrison Ford) a hrdiny doplňuje temný bojovník Kylo Ren (Adam Driver). Na plakátu se objevují motivy prolétajích stíhaček TIE a X-wing a také tzv. pouštního vypařovače, které známe z předešlých filmů hlavně z planety Tatooine. Velkým překvapením rozhodně je, že Finn drží zažehnutý světelný meč a ne jen tak ledajaký – jde o zbraň Anakina Skywalkera, kterou Obi-Wan Kenobi předal Luku Skywalkerovi a ten jej následně ztratil (i s rukou) v souboji s Darthem Vaderem na Bespinu. Postavu Johna Boyegy jsme již s tímto mečem viděli na concept artu na letošní Star Wars Celebration, nicméně zažehnutý meč dává tušit, že by mohl mít nějaké jediské schopnosti. Ať tak či onak, dozvíme se to 17. prosince.     

Tento článek byl rovněž publikován na portálu Czech Star Wars Universe.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY