TOP 20 ČR: V hlavě málem poraženo Mission: Impossible

Vydáno: 04.08.2015 13:09 - | foto: CinemArt

Většina novinek tohoto týdne si příliš dobře nevedla, ovšem Mission: Impossible - Národ grázlů velmi sebevědomě atakovala první pozici, tu si však těsně ustrážilo V hlavě od Pixaru.
Fotografie z filmu V hlavě / Inside OutI když to bylo těsně, podařilo se pixarovským emocím V hlavě udržet horkou novinku tohoto léta Mission: Impossible - Národ grázlů na druhém místě a ponechat si vítězství v podobě tří a půl milionu korun utržených za víkend. Tom Cruise se tak bohužel musel ve svém pátém návratu spokojit se stříbrem, přestože za jedničkou tohoto víkendu zaostal "pouze" o sto tisíc. Velmi úspěšní Mimoni se i po více jak měsíci od jejich premiéry udrželi v top trojce se stále solidní sumou a za nimi se jako poslední s tržbou přes milion zachytil nejmenší superhrdina všech dob, Ant-Man.

Příliš málo rozplývajících se dívčích fanynek přišlo na Bez kalhot XXL, i tak to však stačilo na udržení si pozice z minula, a to samé platí pro Méďu 2 od komediálního režiséra Setha MacFarlanea, který i namluvil hlavní animovanou postavu. O jednu příčku si pomohla tuzemská Domácí péče, jíž se před měsícem dostalo ocenění na filmovém festivalu v Karlových Varech. Další novinka Iracionální muž, tentokráte od Woodyho Allena, viděla skromný půl milion a dostala se bohužel pouze na osmičku. Velký propad ovšem zaznamenala adaptace knihy Johna Greena Papírová města. Ta šla ze čtyřky rovnou na devítku, následovaná Terminátorem Genisys, který také zaznamenal pád o tři žebříčková místa.

Harrison Ford, Kathy Baker, Blake Lively ve filmu Věčně mladá / The Age of AdalineJedenáctku si přivlastnilo boxerské drama Bojovník s Jakem Gyllenhaalem v té nejlepší kondici, v jaké kdy byl. Dále zůstal dvanáctý Jurský svět, který má i po dvou měsících stále slušnou pozici. Věčně mladá Blake Lively se mezi novinkami tohoto týdne dovedla prodrat pouze na třináctou pozici, což možná ovlivnil fakt delší přístupnosti filmu na internetu. Po ní následovala čtyři místa patřící českým snímkům. Jako první tu náš stát zastupovala komedie Život je život, poté časosběrný dokument Mallory a nová adaptace lidové pohádky Sedmero krkavců od Boženy Němcové. Komediální český horor Nenasytná Tiffany se pak jako novinka také nedostal vysoko a skončil sedmnáctým. Osmnáctku si po předpremiéře vysloužilo Německo s animákem Malý dráček, ke konci se posunulo i Daleko od hlučícího davu a celý žebříček uzavřela Helen Mirren s Dámou ve zlatém.

TOP 20 ČR: 31. víkend
1. V hlavě - 3,4 mil.
2. Mission: Impossible - Národ grázlů - 3,4 mil. (novinka)
3. Mimoni - 2,3 mil.
4. Ant-Man - 1,3 mil.
5. Bez kalhot XXL - 781 tis.
6. Méďa 2 - 724 tis.
7. Domácí péče - 678 tis.
8. Iracionální muž - 583 tis. (novinka)
9. Papírová města - 534 tis.
10. Terminátor Genisys - 434 tis.

11. Bojovník - 403 tis.
12. Jurský svět - 347 tis.
13. Věčně mladá - 278 tis. (novinka)
14. Život je život - 100 tis.
15. Mallory - 89 tis.
16. Sedmero krkavců - 80 tis.
17. Nenasytná Tiffany - 47 tis. (novinka)
18. Malý dráček - 46 tis. (novinka)
19. Daleko od hlučícího davu - 41 tis.
20. Dáma ve zlatém - 28 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY