TOP 20 ČR: České diváky ovládly pocity V hlavě

Vydáno: 28.07.2015 08:15 - | foto: facebook tvůrce

Žebříček nezaznamenal žádné výrazné změny. Animák vystřídal animák, konkrétněji Mimoně nahradilo V hlavě od Pixaru. Špatně si však nevedl ani maličký Ant-Man a Papírová města Johna Greena.
Cara Delevingne, Nat Wolff ve filmu Papírová města / Paper TownsAnimáky se stále drží na vrcholu, tentokráte jen několik týdnů vládnoucí Mimoně vystřídal v pozici vůdce tabulky nejnovější kousek z dílny Pixar s názvem V hlavě o emocích uvnitř hlavy dospívající dívky - ten si přišel na opravdu slušných 5,4 milionů korun za víkend. Gruovy pomocníci Mimoni z Já, padouch se tak posunuli pouze o jednu příčku níže ke stříbru a stejně tak nejmenší superhrdina Paul Rudd jako marvelovský Ant-Man. Na čtvrtou příčku se po předpremiéře dostala adaptace druhé knihy spisovatele Johna Greena po Hvězdy nám nepřály s názvem Papírová města.

Druhý díl filmu o striptérech vedených dříve opravdovým striptérem Channingem TatumemBez kalhot XXL, spadl na pětku. Za něj se dostala nejsprostší plyšová hračka na světě, Méďa 2, a velký pád zaznamenal návrat Terminátora Genisys, jehož tržby oproti minule klesly o polovinu. Český hit z karlovarského filmového festivalu Domácí péče s na KVIFF oceněnou Alenou Mihulovou získal u diváků osmé místo a další novinka tohoto týdne Bojovník nedosáhla výše než na místo deváté. Desítku pak hezky dovršil velmi úspěšný Jurský svět, u kterého se již pracuje i na pokračování.

Matthias Schoenaerts, Carey Mulligan ve filmu Daleko od hlučícího davu / Far from the Madding CrowdČasosběrný dokument Heleny Třeštíkové Mallory, vynesla návštěvnost na jedenáctku před další dva tuzemské počiny, kterými byly komedie Život je život a nová adaptace pohádky od Boženy Němcové Sedmero krkavců. Nová verze sto let staré klasiky Daleko od hlučícího davu zůstala těsně před třetí čtvrtinou a patnáctku oživily španělské Divoké historky. Ty se sem dostaly až z minulého devadesátého místa. Ke konci žebříčku se již začal blížit i Šílený Max: Zběsilá cesta, doprovázen westernovkou Slow West. Již sedmnáctý týden se na žebříčku udržela i Ovečka Shaun ve filmu, která porazila i skypový horor Odebrat z přátel. Konec žebříčku patřil Itálii s filmem Velká nádhera.

1. V hlavě - 5,4 mil. (novinka)
2. Mimoni - 3,6 mil.
3. Ant-Man - 2,6 mil.
4. Papírová města - 1,4 mil.
5. Bez kalhot XXL - 1,2 mil.
6. Méďa 2 - 1,2 mil.
7. Terminátor Genisys - 1,1 mil.
8. Domácí péče - 1,1 mil.
9. Bojovník - 766 tis. (novinka)
10. Jurský svět - 701 tis.

11. Mallory - 164 tis.
12. Život je život - 128 tis.
13. Sedmero krkavců - 117 tis.
14. Daleko od hlučícího davu - 99 tis.
15. Divoké historky - 39 tis.
16. Šílený Max: Zběsilá cesta - 38 tis.
17. Slow West - 34 tis.
18. Ovečka Shaun ve filmu - 33 tis.
19. Odebrat z přátel - 28 tis.
20. Velká nádhera - 26 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY