Bude Helen Mirren v Rychle a zběsile 8?

Vydáno: 29.06.2015 13:02 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Smrt Paula Walkera tuto solidně rozjetou a slušně vydělávající motoristickou sérii neukončila, rozhodně se počítá přinejmenším s osmým dílem. Nyní ale přišlo velké překvapení - o roli v něm se začala ucházet herečka Helen Mirren.
Helen Mirren ve filmu Dáma ve zlatém / Woman in GoldNedávno jsme ji měli možnost vidět v dramatu Dáma ve zlatém, kde měla coby usedlá a tvrdohlavá Američanka s rakouskými kořeny k akční hvězdě daleko, a představa, že by po boku Vina Diesela a Dwaynea Johnsona nastoupila do nabušené velkorozpočtové frančízy, v níž se běžně přeskakuje s luxusními vozy z mrakodrapu na mrakodrap, byla v tu chvíli poněkud absurdní. Faktem nicméně zůstává, že Helen Mirren v poslední době natočila i dvojici akčních komedií Red, kde se oháněla zbraněmi docela slušně a automobilové honičky jí také šly. Mimo jiné.

V jednom březnovém rozhovoru se každopádně nechala slyšet, že by si v Rychle a zběsile 8 ráda zahrála, a teď se její přání možná vyplní. Novináři se totiž zeptali Vina Diesela, jestli by Helen ve filmu chtěl, načež odpověděl: "No jasně, kdo by nechtěl? Vždyť je to Helen Mirren!" a její snahu o účast na filmu veřejně podpořil. Jestli se britská herečka, jenž letos oslaví sedmdesátiny, své vysněné role nakonec dočká, se ale teprve uvidí. Pokud by však k jejímu obsazení došlo, získala by možnost zahrát si postavu zápornou a sekundovat tak Jasonovi Stathamovi, jehož návrat už definitivně potvrzen byl.

Vin Diesel, Dwayne Johnson ve filmu Rychle a zběsile 5 / Fast FiveOtázka zní, jestli by Helen Mirren s Dieselem, Johnsonem, Stathamem a dalšími vůbec stačila udržet krok. Snímek RED a jeho pokračování byly totiž do značné míry založeny na tom, že v nich představiteli akčních hrdinů a speciálních agentů byli v mnoha případech stárnoucí herci, u nichž se nepředpokládalo, že by spolu mohli tvořit věrohodný akční tým. Helen je ale velmi odhodlaná a dle vlastních slov by chtěla zběsilou jízdu za volantem zastat sama a dokázat tím, že letitým herečkám v našlapaných a akcí nabitých hollywoodských blockbusterech ještě neodzvonilo, což je téma, k němuž se v minulosti už nejednou vyjadřovala. Nezbývá tedy než jí držet palce.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY