TOP 20 ČR: Šílený Max přemohl Avengers i Ladíme 2

Vydáno: 19.05.2015 07:00 - | foto: Warner Bros.

Zatímco Box Office ovládla dámská pěvecká týmovka Ladíme 2, v Česku kraloval akční Šílený Max: Zběsilá cesta. Tomu se podařilo předehnat i na špici se dlouho držící Avengers: Age of Ultron.
Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Kendrick, Alexis Knapp, Rebel Wilson ve filmu Ladíme 2 / Pitch Perfect 2Opět přišla novinka, které se podařilo vyhoupnout až na vrchol a zastínit svým výdělkem všechny ostatní. Tou se u nás za tento víkend stal Šílený Max: Zběsilá cesta od Australana George Millera, který si získal veliký ohlas a za víkend přes čtyři miliony korun. Na dvojku sešoupnul superhrdiny Avengers: Age of Ultron, kteří si však stále udrželi velmi solidní tři vydělané miliony. A bronzové skončily dámy z Ladíme 2 v čele s Annou Kendrick pod režisérskou taktovkou Elizabeth Banks. Pořadí se tak poměrně liší od Box Office, který tento muzikál ovládl. Na čtyřku se dostalo Pírkovo dobrodružství, ve kterém hlavní postavě propůjčila svůj hlas Elle Fanning.

Páté místo tentokráte patří Ex Machině a až z minulého stříbra se sem sklouzla dětmi milovaná Ovečka Shaun ve filmu. Nový český zástupce v žebříčku, tím je loutkový Malý pán, jemuž se dostalo sedmičky a další film pro děti naleznete i za ním, a to americké Konečně doma. Obrovský pád zaznamenalo Rychle a zběsile 7, které divákům přineslo poslední možnost se rozloučit se zesnulým Paulem Walkerem. Procentuální změna ve výdělku tu činila přes 70%. Celou TOP 10 pak uzavřela nenápadná komedie Je prostě báječná.

Jedenáctku začneme opět s pohádku, tentokráte se světoznámou Popelkou. DvanáctýNikolaj Lie Kaas, Danica Curcic ve filmu Zabijáci / Fasandræberne je animák Hurá na fotbal z roku 2013, jenž se do českých kin dostává až nyní. Následuje jej Vybíjená, v těsném závěsu s dánským thrillerem Zabijáci, který si ovšem jako novinka tohoto týdne moc obstojně nevedl. O sedm příček se propadlo Dejte mi pokoj! z Francie a hned za něj o čtyři příčky Pořád jsem to já. Pod sedmnáctkou vydržel do kin se vracející Klub rváčů, který si od minule polepšil i na zbylé tři snímky uzavírající dnešní žebříček. Těmi jsou popořadě Kingsman: Tajná službaKrálova zahradnice a SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, i ti zaznamenali nehezký pád dolů.

TOP 20 ČR: 20. týden
1. Šílený Max: Zběsilá cesta - 4,4 mil. (novinka)
2. Avengers: Age of Ultron - 3,8 mil.
3. Ladíme 2 - 678 tis. (novinka)
4. Pírkovo dobrodružství - 327 tis.
5. Ex Machina - 253 tis.
6. Ovečka Shaun ve filmu - 239 tis.
7. Malý pán - 193 tis.
8. Konečně doma - 186 tis.
9. Rychle a zběsile 7 - 174 tis.
10. Je prostě báječná - 141 tis.

11. Popelka - 102 tis.
12. Hurá na fotbal - 96 tis. (novinka)
13. Vybíjená - 78 tis.
14. Zabijáci - 71 tis. (novinka)
15. Dejte mi pokoj! - 64 tis.
16. Pořád jsem to já - 54 tis.
17. Klub rváčů - 52 tis.
18. Kingsman: Tajná služba - 51 tis.
19. Králova zahradnice - 47 tis.
20. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu - 38 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY