Nový biopic o Kurtu Cobainovi v premiéře na HBO

Vydáno: 03.05.2015 10:12 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Životopisný snímek Kurt Cobain: Montage of Heck bude mít zítra oficiální televizní premiéru na kabelovém gigantu HBO. Jde o vůbec první autorizovaný biopic o zemřelém lídrovi slavné Nirvany.
Frances Bean Cobain, Courtney Love a Brett Morgen na slavnostní premiéře filmu Kurt Cobain: Montage of HeckO legendárním lídrovi grungeové kapely Nirvana Kurtu Cobainovi, který v roce 1994 spáchal sebevraždu, už několik snímků vzniklo. Vzpomeňme například kontroverzní dokument Kurt & Courtney nebo především "audiodokumentární" Kurt Cobain About a Son. Nový životopisný dokument režiéra Bretta Morgena nazvaný Kurt Cobain: Montage of Heck je však prvním autorizovaným portrétem zpěváka, na kterém se podílela vdova po Cobainovi Courtney Love

Kurt Cobain: Montage of Heck měl oficiální filmovou premiéru v lednu na festivalu v Sundance, kde sklidil převážné pozitivní kritiky. Ty ocenily především Morgenovu snahu ukázat "lidskou tvář" rockové ikony, která rozvířila vody rockové hudby na počátku devadesátých let. Snímek se dočkal i limitovaného uvedení v kinosálech po světě, včetně tří uvedení v kinech ve Spojených státech minulý týden. Oficiální televizní premiéru bude mít zítra, 4. května na kabelové televizi HBO.

O filmu Kurt Cobain: Montage of Heck budeme psát podrobněji později v rubrice Za horizontem.

Originální trailer filmu Kurt Cobain: Montage of Heck 




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY