První trailer: 8bitové hry ničí Zemi ve sci-fi Pixely

Vydáno: 18.03.2015 00:23 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Novou sérii se v létě pokusí rozjet blockbuster Pixely, v němž se postavy ze známých arkádových her rozhodnou zničit Zemi. V netradičním katastrofickém filmu si hlavní role zahráli Adam Sandler a Peter Dinklage.
Koncept zní následovně: NASA vyšle do vesmíru družici s artefakty lidské kultury (mezi nimi samozřejmě i arkádové videohry) ve snaze navázat kontakt s jinými civilizacemi. Ten se nakonec podaří zprostředkovat, jenže návštěvníci z jiného světa si mírumilovnou zprávu vyloží jako vyhlášení války a zaútočí na Zemi bojovou technikou, která se inspiruje klasickými 8bitovými hrami. Šílený námět zafungoval v tříminutovém krátkometrážním snímku Pixels z roku 2010, zda je látka vhodná i pro celovečerní zpracování, se dozvíme až 13. srpna, kdy film dorazí do kin.

A to pod vedením dvou snad nejpovolanějších lidí v Hollywoodu, co se týče rodinných komedií/blockbusterů - Chrise Columbuse a Adama Sandlera. První jmenovaný tento subžánr v devadesátých letch podstatě definoval svým hitem Sám doma, poté natočil také první dva díly Harryho Pottera nebo Percyho Jacksona, druhý je zase komerční pákou a zajištěním úspěchu v kinech. První trailer přitom vypadá jako variace na Krotitele duchů jen s tím rozdílem, že čtveřice hlavních hrdinů bude tentokrát likvidovat obří podobizny Pacmana, Donkey Konga nebo Bomber Mana.

Což si užijí zejména nostalgičtí hráči, ostatní si budou muset vystačit s klasickou invazijní/katastrofickou zápletkou plnou popkulturních narážek ozvláštněnou jen netradiční podobou mimozemšťanů.

Trailer zhlédněte níže.

Originální trailer filmu Pixely


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY