BD a DVD tipy: Zmizelá, pro kterou bych vraždil

Vydáno: 05.03.2015 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Březnová nabídka filmů pro domácí kino je slabší, protože Magic Box polevil s katalogovými tituly a Bonton se spolehl na re-edice v novém obalu. Vedle očekávané Zmizelé to zajímavé vychází pouze na DVD.
Zmizelá (Bonton)
BD obal filmu Zmizelá / Gone GirlZmizelá (viz naše makrorecenze), která je již skoro dva měsíce k dostání v zahraničí s českou podporou, konečně vychází i na našem trhu. K překvapení mnohých jeden z komerčně nejúspěšnějších snímků Davida Finchera je bonusově velmi "skromný" (pouze audiokomentář), a tak by nejspíš málokoho překvapilo následné oznámení dvoudiskové edice. Částečnou kompenzací je to, že verze pro BD vyjde i v alternativě se slipcase obalem, který bude obsahovat cca třicetistránkovou knihu Amazing Amy s podtitulem Tattle Tale. Biografická kniha o části dětství protagonistky filmu, napsaná (a značně přilepšená) jejími rodiči, je skvělým doplňkem k nespolehlivě odvyprávěné (viz náš rozbor) mediální satiře a genderové kritice.
 
Bonus (BD): audiokomentář režiséra.
Obraz (BD): 16:9 / 2,35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky.  
Titulky (BD): české, slovenské, anglické pro neslyšící, francouzské, polské, portugalské, turecké. 

Bonus (DVD): audiokomentář režiséra.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).   
Titulky (DVD): české, anglické, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) neobsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - slipcase), 599 Kč (BD - slipcase s knihou Amazing Amy).

V prodeji od 04. 03. 2015.

Americký unboxing Blu-ray Zmizelé s knihou Amazing Amy


Koupit na Bontonland.cz


Lovec trolů (Bonton)
DVD obal filmu Lovec trolů / TrolljegerenZatímco v kinech je stále k vidění české hororové found footage Ghoul, které svou atraktivitu staví na zakomponování skutečného sériového vraha a kanibala do fikčního příběhu, na nosiče pro domácí kina vychází norské found footage, které naopak svou zábavnost těží z konfrontace autenticity s pověstmi o trolech. Neočekávejte ale, že Lovci trolů, kteří byli před lety uvedeni i na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech v sekci Půlnočních filmů, budou hororem anebo akčním snímkem. Byli byste zklamáni, jelikož režisér a scenárista André Øvredal se zaměřil na vybudování komplexní mytologie kolem trolů, kterou ale nabourávají - a s tím i divácký požitek - různé nedomyšlenosti a vypravěčská vykonstruovanost. Hledáte-li komedii, Lovec trolů by neměl být špatnou volbou, zvlášť když jsou navzdory zvolené formě patrné určité produkční hodnoty. 

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.   
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 199 Kč (DVD).

V prodeji od 04. 03. 2015.

Americká upoutávka k filmu Lovec trolů

Koupit na Bontonland.cz


Imaginární lásky (Bonton)
DVD obal filmu Imaginární lásky / HeartbeatsDruhý celovečerní film Xaviera Dolana a první, který se dostává na náš (video)trh. Hipsterům ani nebude vadit, že bude dostupný pouze na starším typu nosičů, a to na DVD, nikoliv na BD. Romanci, která pojednává o dvou nejlepších přátelích (Jeho a Ji) zamilovaných do stejné osoby (Něj), bývá neprávem vytýkána manýrističnost. Má se projevovat zejména ve zpomalených sekvencích doprovázených hudbou, ale tyto až videoklipovité pasáže mají své opodstatnění (podřizují se vnímání postav) a svou stylizovaností vstupují do kontrastu s dokumentárně laděnými promluvami do kamery, v nichž se postavy zpovídají. Možná i díky nim (autenticky působícím vyznáním) je snímek queer filmaře označován za generační, přestože je pro něj důležitější hravé - s důrazem na styl - uchopení x-krát podaného příběhu.    

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky.   
Titulky (DVD): české, české pro neslyšící.

Doporučená cena: 199 Kč (DVD).

V prodeji od 04. 03. 2015.

CZ upoutávka k filmu Imaginární lásky

Koupit na Bontonland.cz


Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (Magic Box)
BD obal filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil / Sin City: A Dame to Kill ForSin City: Ženská, pro kterou bych vraždil je "navázáním" na pro svou věrnost k předloze adorované i zatracované Sin City. Na rozdíl od něj se ale stalo komerčním propadákem, který byl na rozdíl od svého předchůdce přijat veskrze negativně i kritikou. Na FilmServeru jste si mohli přečíst jak rozporuplné ohlasy (viz naše makrorecenze), tak zklamanou recenzi (viz zde) a ke snímku mnohem vstřícnější protirecenzi (viz zde). Nelze doufat v to, že si tato slepá ulička kinematografie najde dostatečný počet fanoušků a po letech se znovu vydáme do zkaženého města, ale lze si čtveřici příběhů užít jako pulpovou jízdu, která mnohem zdařileji než její předchůdce aplikuje postupy jednoho média (komiksu) na jiné (film) a která přichází s mnohem provázanějším - vypravěčsky i významově - celkem.  

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD): 16:9 / 1,85:1 (plus 3D) / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.  
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.   
Titulky (DVD): české, slovenské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (1x BD - 2D + 3D).

V prodeji od 11. 03. 2015.

Featurette k filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014)

Koupit na Bontonland.cz


Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY