Padesát odstínů šedi se v kinech svlékne jen pro dospělé

Vydáno: 09.01.2015 09:49 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Adaptace erotického bestselleru Padesát odstínů šedi dorazí už více než za měsíc a studio si jistě slibuje velké zisky. Proto je trošku riskantním tahem zveřejnění přístupnosti filmu.
Bestsellerová knižní adaptace se většinou rovná úspěšný film v kinech. Své o tom můžou říct série Twilight, Hunger Games nebo Divergence...letos v únoru se k nim připojí i další, byť trochu odlišná látka, která nestojí jednou nohou ve fantasy nebo sci-fi. Řeč je o erotickém bestselleru spisovatelky E. L. James Padesát odstínů šedi, jenž ve své filmové podobě míří do kin letos na Valentýna. Už od prvního traileru se vedly debaty o tom, jakou nakonec získá snímek přístupnost a vzhledem k tomu, že jde o globální fenomén, každý předpokládal, že dojde na méně peprnou PG-13 verzi.

Aktuální udělení ratingu společností MPAA však vyvádí z omylu, protože film uvidíme s ratingem R (diváci pod 17 let jen s doprovodem rodičů). Odůvodnění je takové: "silný sexuální obsah včetně dialogů, neobvyklé chování, nahota". Na jednu stranu studio přijde o nejsilnější cílovou skupinu, na druhou stranu se ukáže, nakolik dokáže Padesát odstínů šedi přitáhnout i dospělejší diváky. Půjdete?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Film chci určitě vidět... (Ruth, 09.02.2015 06:19) Reagovat

    ...i knihu jsem cetla, ale upřímne rečeno, mnohem více než toto dílo od pani James, mě zaujala tato kniha "50 odstínů šedé v barvách reálného života" - dá se rict, ze je to doslova svaty grail pro každého kdo se bojí rozpadu vztahu nebo má nějaké partnerské potíž. My jsme se s manžel málem rozvedli. Ale po prectení této kniha jsme zase spolu stastni jako bych spolu zacali nedávno chodit. Uzasné!!! Vrele doporucuji!!!

    (omluvte moji cestinu, jsem tu teprve kratce, ale snazím)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY