Star Trek 3 znovu bez režiséra

Vydáno: 06.12.2014 12:57 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Třetí Star Trek měl původně jako svůj filmový debut natočit scenárista série Roberto Orci, ten ale již není s režií projektu nadále spojován. Kdo by mohl nastoupit na jeho místo?
Fotografie z filmu Star Trek: Do temnoty / Film, který se měl začít natáčet už příští rok, je opět bez režiséra, tak je jasné, že studio Paramount bude urychleně hledat náhradu. Řeč je o Robertu Orcim, původně scenáristovi/producentovi, jenž měl natočit Star Trek 3 jako svůj režijní debut - blockbuster za stovky milionů však zrovna není ideální startovní pozicí pro někoho s nulovými režijními zkušenostmi, tak u filmu nadále zůstane jen na pozici producenta. Kdo by ho mohl nahradit?

Nejhlasitěji se mluví o Edgaru Wrightovi, britském tvůrci, který stojí například za filmem Scott Pilgrim proti zbytku světa nebo svéraznou Cornetto trilogii, jíž loni zakončil snímkem U Konce světa. O jeho jméno má primárně zájem studio Paramount, nabízí se tedy otázka, zda režisér přistoupí na podmínky filmu, který je již třetím dílem franšízy, což se nejeví pro tohoto tvůrce jako typické. Všichni víme, jak to dopadlo, když chtěl trochu autorského rukopisu otisknout do marvelovského Ant-Mana. Další dny a týdny napoví.

Star Trek 3 dorazí do kin v roce 2016, což bude přesně na padesátileté výročí od vzniku franšízy. Kromě navrátivšího obsazení se fanoušci mohou těšit i na menší roli pro Williama Shatnera.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • výročí (tomurbik, 06.12.2014 19:07) Reagovat

    Jen taková poznámečka, Star Trek v roce 2016 bude slavit 50-tileté výročí - poprvé byl vysílán 8. září 1966. Jinak díky za info.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY