Co prozradil Downey o Avengers: Age of Ultron?

Vydáno: 31.10.2014 21:00 - | foto: facebook tvůrce

Být zahraničním publicistou má výhody. Jednou je, že se tím dá živit. Druhou je možnost rozhovoru se známými osobnostmi jako Robert Downey Jr. Třetí je dodržování prvního dodatku, tj. absence cenzury. Zaměřme se na dvojku.
Fotografie z filmu  / Avengers: Age of UltronKolegové (we wish) ze Slashfilm měli tu příležitost se zúčastnit natáčení komiksové adaptace Avengers: Age of Ultron, která má završit tzv. Fázi II společnosti Marvel. A k tomu patří i možnost vyzpovídat hlavní herecké a tvůrčí hvězdy, přičemž se vytasili s rozhovorem s Robertem Downeym Jr, "jehož" Iron Man patřil k nejúspěšnějším částem franšízy.  

U očekávaných vysokorozpočtových titulů je ale ten problém, že zainteresovaní lidé jsou smluvně vázáni jednak mluvit určitým způsobem (propagovat produkt), jednak nevyzrazovat příliš. Obojí bylo patrné na Downeyho odpovědích, ale i když měl potřebu ujišťovat fanoušky, že tentokrát to bude opravdu lepší a vyhýbat se odpovědím na jasně položené otázky, řekl několik zajímavých věcí.

Jednak fanoušky ujistil, že Avengers: Age of Ultron určitě nebudou schematickou podívanou, protože si je sám jakožto divák těchto filmů vědom problému spočívajícím v závěrečném třetím aktu. Zmiňoval se, že když dočetl scénář, byl nadšen z toho, že se pokračování vyhne generickému akčnímu zakončení. Vysvětlil také, že epilog Iron Mana 3 neměl znamenat, že Stark jakožto Iron Man končí, ale že se teď nebude muset ohlížet na omezení, která před operací měl. A to souvisí se sjednocujícím tématem dvojky, jímž má být varování, jak (sebe)destruktivní může být moc. Na Starkovi/Iron Manovi se to má projevit především v jeho až westernově okázalém, sebevědomém chování bez ohledu na možné následky.  



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY