Simpsonovi poutají pozornost smrtí postav a bizarní znělkou

Vydáno: 29.09.2014 21:00 - | foto: facebook tvůrce

Simpsonům klesá sledovanost, čemuž se snaží zodpovědní lidé zabránit třemi strategiemi, které se jim nejspíš osvědčily (a nebo se na víc nevzmůžou). Jaké to jsou a jak se projevují v nejnovější epizodě 26. řady?
Fotografie z filmu Simpsonovi / The SimpsonsPrvním způsobem, jak se snaží Simpsonovi poutat pozornost, je angažováním relativně známého a v jistých kruzích kultovního režiséra, který se ujme úvodního gaučového gagu. Druhým způsobem je divácká participace, daná hlasováním na netu, hádáním, která z postav se nedožije další epizody či sezóny. Třetím způsobem je cross-over s jinými oblíbenými seriály, ať je to sitcomové zřetězení jakože politicky nekorektních vtipů Family Guy (k čemuž již došlo), či satirická sci-fi Futurama (k čemuž teprve má dojít).

Premiérová epizoda 26. sezóny, odvysílaná včera, zapojila první dvě strategie. Nebojte, nebudeme vám prozrazovat, která z postav zahynula, i když tvůrci dali jasně najevo, že se výběr zúžil na některou z oceněných a divácky relativně oblíbených (Homer Simpson, Šáša Krusty, jeho otec, Levák Bob ad.). Přitom jedna z postav opravdu odejde a u druhé je rozvíjena pravděpodobnost, že by k jejímu skonu dojít mohlo - a to v překvapivě dojemném a jako za starých časů vtipném vyprávění.

Zážitek vám přece jenom mírně zkazíme, protože vám umožníme podívat se na gaučový gag, který režíroval na Oscara nominovaný animátor Don Hurtzgeldt, který je znám díky svému virálnímu videu Rejected, které taktéž přikládáme. Hurtzgeldt predikuje seriálu až osm stovek sezón, přičemž ukazuje, jak se za tu dobu promění animace - směrem k abstrakci.

Gaučový gag z první epizody 26. sezóny


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Příšerný gag... (Anonym, 30.09.2014 16:33) Reagovat

    Příšerný gag

  • A autor článku se zas pro změnu snaží upoutat... (dajan, 30.09.2014 20:19) Reagovat

    A autor článku se zas pro změnu snaží upoutat pozornost BIZARDNÍM titulkem :D

    • Re: A autor článku se zas pro změnu snaží upoutat... (Marek, 30.09.2014 22:34) Reagovat

      Ha, díky za povšimnutí! Po 14h brigádě a sepsání jedné akademické práce mi to už vážně nemyslelo. Opraveno.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY