Michael Douglas a Orlando Bloom budou v Praze natáčet film

Vydáno: 23.09.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: H.C.E.

Už letos na podzim se bude v Praze natáčet nový film s Michaelem Douglasem a Orlandem Bloomem v hlavní roli. Vysokorozpočtový kriminální snímek s názvem Unlocked rozběhne své natáčení už v listopadu.
Orlando Bloom ve filmu Tři mušketýři / The Three MusketeersAmerický štáb přijede na podzim do České republiky natáčet vysokorozpočtový snímek s názvem Unlocked. Produkce akční krimi režiséra Michaela Apteda (Jeden svět nestačí, Na divoké vlně) a producenta Lorenza di Bonaventury (série Transformers) započne už třetího listopadu a na svém place představí hvězdy hollywoodského formátu jako Michaela Douglase nebo Orlanda Blooma. V hlavní roli se přitom představí švédská herečka Noomi Rapace v roli agentky CIA, která musí zabránit chystanému teroristickému útoku na Londýn. 

"Je to opravdu velký film s vysokým rozpočtem. V Česku utratí hodně přes sto milionů korun," říká Kevan Van Thompson ze společnosti Czech Anglo Production, který řídí tuzemské natáčení filmu. Zahraniční filmaři vyhledávají Českou republiku pro natáčení v poslední době čím dál častěji - jako příklad uveďme například loni natáčený dobový thriller Child 44 z produkce Ridleyho Scotta nebo nedávný snímek Emperor s Adrienem Brodym.

Spolu se zájmem o české prostředí rostou také výdaje na filmové pobídky. Loni na ně bylo ze státního rozpočtu vyčleněno půl miliardy korun, letos se částka o dalších 300 milionů navýšila. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY