Dredd bude mít prequel

Vydáno: 09.09.2014 19:00 - | foto: facebook tvůrce

"Dredd bude mít prequel," řekl Karl Urban, představitel poslední reinkarnace Dredda. "Pokud (před)pokračování někdy vznikne," dodává pragmatičtější filmový publicista.
Karl Urban ve filmu Dredd / DreddPostava soudce Dredda se poprvé v komiksech objevila již roku 1977. Na plátnech kin se jí ale nikdy nevedlo. První adaptace nazvaná prostě Soudce Dredd z roku 1995 byla navštěvovaná... první tři týdny, než do kin vstoupil Batman navždy, který rozhodl o tom, že hvězdný vehikl se Sylvesterem Stallonem nebude mít pokračování.

Fanoušci předlohy se ale nijak zvlášť nezlobili. Rozhodně ne ti, kteří film viděli a zjistili, že ze snímku se stala buddy movie s komickým side-kickem a s Dreddem, jenž sundává helmu.

Karl Urban ve filmu Dredd / DreddMnohem věrnější byl Dredd s Karlem Urbanem, s nímž byli fanoušci díky věrnosti komiksu více než spokojeni. Ovšem kromě nich na film nikdo jiný nepřišel, jelikož v kinech utržil pouze 35,5 milionů dolarů, a to přitom vstupné navyšovalo 3D. Rozpočet nebyl zrovna vysoký (oficiálně se uvádí 50 milionů), ale ani to nestačilo - a u nás i v jiných zemích mid-buster do kina nešel, byl vydán pouze na DVD a Blu-rayi.

Karl Urban ale stále doufá, že by u jedné části nemuselo zůstat. Chtěl by, aby pokračování bylo ve skutečnosti origin story, ve které bychom sledovali Dredda, jak se vydává hledat původního Soudce Farga. Něco takového naznačil i scenárista Alexander Garland, který by rád vyprávěl o "městě", "vzniku zákona", "soudci Fargovi" a "před-demokratických teroristech".


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY