Transformers: Zánik pokořil hranici miliardy dolarů

Vydáno: 04.08.2014 18:30 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

První miliardový hit roku 2014 je na světě. Jmenuje se Transformers: Zánik a během uplynulého víkendu překročil miliardovou hranici a zařadil se tak na prestižní seznam nejúspěšnějších filmů historie.
Fotografie z filmu Transformers: Zánik / Transformers: Age of ExtinctionZatím osmnáct filmů v historii překonalo hranici jedné miliardy utržených dolarů v celosvětových kinech. Od dnešního víkendu jich je už devatenáct - na prestižní seznam se totiž zařadil i čtvrtý díl série Transformers a Michael Bay si tak může připsat po trojce (současně na sedmém místě) svůj již druhý miliardový hit. Obrovský úspěch Zániku nepřekvapí, protože Transformers jsou veleúspěšná značka nejen ve filmovém světě, navíc podpořena masivním zájmem z Číny a Japonska, navyšujícími se cenami lístků, příplatků za 3D a podobně. Proto není podivem, že se aktuálně může chlubit celkovými tržbami 1,004,966,000 dolarů, což je už dokonce více než Temný rytíř na devatenácté pozici.

Letos jde o vůbec první snímek, který tuto hranici pokořil - většina letních blockbusterů jako X-Men: Budoucí minulost, Zloba - Královna černé magie nebo Amazing Spider-Man 2 zakotvila na slušných cca 700 milionech dolarů. Uvidíme, zda rok 2014 dorovná 2013, který nabídl miliardové hity dva - Ledové království a Iron Mana 3, jakožto aktuálně pátý a šestý nejvýdělečnější film historie. Transformers však ani zdaleka nekončí, protože ještě mají před sebou dlouhou pouť, která jim nejspíš vynese i dalších 100 milionů dolarů navíc, což by je dotlačilo i do první desítky.

Dotáhne to ale na miliardu ještě nějaký letošní snímek? Dejte nám vědět v komentářích vaše tipy!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY