Co natočí Peter Jackson po Hobitovi?

Vydáno: 31.07.2014 12:00 - | foto: facebook tvůrce

Peter Jackson příštím rokem zakončí hobití prequelovou trilogii k Pánovi prstenů, což znamená, že je na čase se ptát, co má v plánu po ní. Odpovědi naleznete v článku.
Peter Jackson při natáčení filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of Smaug
Nejprve vznikne rozšířená verze Bitvy pěti armád a poté by mohlo dojít k dalšímu režisérskému sestřihu Pána prstenů, pokud fanoušci projeví dostatečný zájem. A právě slovo oddaných diváků je určující, a to i proto, že se Peter Jackson se svým týmem prezentuje jako jeden z nich. Je nutné si uvědomit, že se jedná o strategii oslovování publika, která je užívána v dokumentárních materiálech, ale může mnohé prozradit. 

Například to, že po Hobitovi, případně rozšíření již jednou rozšířeného Pána prstenů, se Jackson pustí do The Dam Busters. Mělo by se jednat o příběh podle skutečné události, ke které došlo během druhé světové války.

A co ho k takovému rozhodnutí přimělo? Fanoušci, resp. otravní fanoušcí, kteří se ho neustále dotazovali, kdy konečně natočí The Dam Busters. S největší pravděpodobností po Hobitovi, aby už nemusel pořád dokola poslouchat jednu a tu stejnou otázku. Autor těchto řádků by byl raději, kdyby dal raději na menšinový hlas přející si návrat k exploatačním a hororovým kořenům, ale to se nejspíš nestane. Ačkoliv se zmiňoval, že by rád natočil jeden nepříliš nákladný horor. Nejdřív je ale třeba splnit fan-service. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • no autor asi nejak pozabudol na to, že po Hobbito... (Anonym, 31.07.2014 12:55) Reagovat

    no autor asi nejak pozabudol na to, že po Hobbitovi natočí Jackson pokračovanie Tintina a The Dam Busters? To bude remake britského filmu z roku 1955 za všetko hovorí spojenie skutočnej udalosti a druhej svetovej vojny

    • Re: no autor asi nejak pozabudol na to, že po Hobbito... (Marek, 31.07.2014 20:44) Reagovat

      Autor o Tintinovi ví, nezapomněl na něj. Jackson se ale vyjadřuje tak, že po Hobitovi vznikne Dam Busters, nikoliv Tintin, o jehož pokračování se jaksi po premiéře jedničky přestalo mluvit.
      Jinak je možné, že film o dané skutečné události byl již jednou natočen, ale Jackson o projektu mluví jako o válečném snímku podle skutečné události, nikoliv o remaku - a Cameronův Titanic taky není předělávkou toho z 50. let. ;)

  • a ten z 50-tych rokov zase nie je remakeom toho zo... (Anonym, 31.07.2014 22:47) Reagovat

    a ten z 50-tych rokov zase nie je remakeom toho zo 40-tych rokov, hehe

  • vízia (Jaro, 14.10.2014 09:04) Reagovat

    Ja viem, že je to len zbožné prianie ale PJ by mohol ešte natočiť Silmarilion. Je tam podľa mňa dosť materiálu na ďalšiu trilógiu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY