Chlapectví dostane na blu-ray péči, jakou si zaslouží

Vydáno: 23.07.2014 13:00 - | foto: facebook tvůrce

Zahraniční firma Criterion je proslulá pečlivým výběrem titulů, které vydává a jejich bezkonkurenčním provedením. Dvanáct let vznikající Chlapectví ponese na blu-ray štempl Criterionu. Na co se lze těšit?
Fotografie z filmu  / BoyhoodChlapectví je unikátní projekt, protože jde o časosběr, z kterého ale nevznikl dokument, nýbrž fikční příběh o vyrůstání jednoho chlapce. Málokoho nejspíš překvapí, že snímek, kterému jsou predikovány Oscary, vyjde v zahraničí v edici od Criterionu. V nedávném rozhovoru režisér Richard Linklater řekl, jakou podobu by měly mít bonusové materiály. Podle všeho jich totiž bude množství větší než velké. 

Chlapectví totiž vznikalo v době, ve které byly v oblibě digitální kamery, a tak bylo pořízeno spoustu záběrů z natáčení a rozhovorů. Existují dokonce rozhovory z "Roku jedna" s Ellarem, Lorelai, Patricií a Linklaterem, které tvůrce a herci neviděli od té doby, co je pořídili, tj. od roku 2002.  

Fotografie z filmu  / BoyhoodV interview nepadla zmínka o vystřižených či prodloužených scénách, ale vzhledem k tomu, že natáčení trvalo dvanáct let, takové existovat musí a snad se jich dočkáme. Zatím ale nebylo specifikováno, kdy k vydání dojde, protože práce na blu-rayi ještě nezačaly. Pozitivní zprávou je, že by nad podobou "modrého" disku měl dohlížet sám Richard Linklater, a tak bychom se vedle bohaté bonusové výbavy měli dočkat i obrazu a zvuku odrážejících režisérovy intence. Doufejme, že Chlapectví na blu-rayi vyjde i v České republice a že nebude oproti svému zahraničnímu vydání o nic ochuzeno, i když neponese štempl Criterionu (jako tomu bylo u Podivuhodného případu Benjamina Buttona).



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY