Kinopremiéry: 1. týden

Vydáno: 06.01.2011 07:00 - Miroslav Böhm | foto: 2010 Aerofilms

První premiérový den roku 2011 nabízí českým divákům dva artovější snímky - Děcka jsou v pohodě Lisy Cholodenko o jednom hodně netradičním milostném trojúhelníku a Dobré srdce Dagura Káriho.
Rok 2011 začíná v českých kinech bez velkofilmů, cestu na plátno si našly dva na první pohled malé filmy, které však reší netradiční témata. V obou případech jde o silné mezilidské vztahy a v obou případech jde o filmy, které stojí na velkolepých hereckých výkonech. A ačkoli v naší hlavní recenzi předčilo Dobré srdce vztahovou studii netradiční rodiny Děcka jsou v pohodě, naším filmovým tipem týdne se přesto stává snímek Lisy Cholodenko. Snad i proto, že koketuje s přízní mainstreamovějšího diváka...
Děcka jsou v pohodě Děcka jsou v pohodě (The Kids Are All Right) (Aerofilms)
komedie
USA, 2010, 106 minut
Režie: Lisa Cholodenko
Scénář: Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
Hrají: Julianne Moore, Mia Wasikowska, Annette Bening, Mark Ruffalo a další
Info o filmu: Děcka jsou v pohodě jsou ve své podstatě netradiční variací milostného trojúhelníku a staví sílu touhy a vášně proti kouzlu šťastného rodinného zázemí. Netradiční je však ona rodina, kterou tvoří dvě matky lesbičky (Julianne Moore, Annette Bening) a dvě děti (Mia Wasikowska, Josh Hutcherson), a netradiční je i onen objekt milostného vzplanutí, kterým je mladý požitkář v podání Marka Ruffala, jehož sperma matky použily při počínání svých dvou dětí. A právě zvědavost dětí dá tuhle netradiční rodinu dohromady.
Hodnocení: 5/10 (recenze, psali jsme)

Dobré srdce Dobré srdce (The Good Heart) (CinemArt)
drama
Dánsko / Francie / Island / Německo / USA, 2009, 95 minut
Režie: Dagur Kári
Scénář: Dagur Kári
Hrají: Brian Cox, Paul Dano, Stephanie Szostak, Isild Le Besco, Nicolas Bro a další
Info o filmu: Islandský režisér Dagur Kári natočil svůj třetí snímek Dobré srdce v angličtině a vypráví v něm příběh starého, mrzutého a samotářského barmana Jacquese po pátém infarktu (Briana Cox) a introvertního mladíka bez domova Lucase (Paul Dano), kterému nevyjde pokus o sebevraždu. Cesty obou hlavních "hrdinů" se setkávají v nemocnici, kde po svých zmiňovaných životních eskapádách sdílejí pokoj. A právě tam se Jaques s Lucasem domluví, že u něj v baru může mladík zůstat a že jej naučí, jak v životě uspět.
Hodnocení: 8/10 (recenze, psali jsme)

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina v 1. týdnu roku 2011?






Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY