Kevin Smith: Clerks III se odkládají

Vydáno: 07.07.2014 15:30 - | foto: facebook tvůrce

Kevin Smith je press whore. Pro pozornost tisku by udělal téměř cokoliv. Poslední dobou si vydobyl status hlásné trouby očekávaných blockbusterů (Batman v. Superman, Star Wars: Episode VII). Jak to vypadá s jeho filmy?
Brian O'Halloran ve filmu  / Clerks.Pokud jste naposledy zaregistrovali zprávu, že Kevin Smith plánuje filmařský důchod, tak to již neplatí. Chce ale psát a režírovat filmy, za kterými si bude stát. Stále má v plánu udělat z Clerks trilogii, ale natáčení třetího dílu, které mělo začít letos v květnu, zpozdil nedostatek financí. Smith totiž po bratrech Weinsteinových požadoval poměrně skromnou částku šesti milionů, ale ti ho odmítli s nabídkou, že mu film budou alespoň distribuovat, což odmítl on.

Překvapivé, že na to nekývli, když se šest milionů zdá jako málo a dvojka přece stála o milion méně? Právě v tom může být ten problém. Clerks 2: Muži za pultem přišel na pět milionů dolarů. Doma utržil pouze přes dvacet milionů, což se může jevit jako úspěch. Jenže když se do nákladů započte ještě neuvedená částka utracená za marketing a z tržeb se odečtou poplatky jdoucí kinařům, zas taková výhra to není.

Jeff Anderson, Brian O'Halloran ve filmu Clerks 2: Muži za pultem / Clerks IINavíc konkurence v oblasti Rkových komedií je větší, když jsou zde apatowovky, cohenovky a jejich různé odnože. Stále je ale ve hře hammerovský horor o "mrožím muži" Tusk, který vzešel z jednoho z podcastů, které Smith spolu se svým producentem namlouvá a umisťuje na net. A právě tento snímek by se mohl dočkat spin-offu, protože se Smith zmínil, že se v něm na pět minut objeví vedlejší postavy, pro které už připravuje vlastní film. Oba hrdiny přitom přirovnává k Ronsencrantzovi a Guildensternovi.

Kromě toho chodí po place Star Wars: Episode VII a nekriticky se k tomu vyjadřuje, aby měli publicisté během svátků na Den nezávislosti o čem psát. A stíhá psát i falešné scénáře, jako je ten k Batman v Superman: Dawn of Justice. Původně to měl být pouze nástin děje, který by zabavil internetovou komunitu, ale Smith přišel s plnohodnotným scénářem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY