Star Trek: Compendium edice

Vydáno: 29.06.2014 06:00 - | foto: facebook tvůrce

Byli jste zklamáni bonusovou výbavou Star Trek: Do temnoty na Blu-rayi? Doufali jste, že modrý disk nabídne vedle 3D i IMAX verzi? Na napravení selhání se pracuje, v srpnu vychází další edice Abramsových Star Treků.
BD obal filmu Star Trek: Do temnoty / "První" Star Trek měl na Blu-rayi vedle referenčního obrazu a zvuku i velkou spoustu bonusových materiálů. Vedle audiokomentáře to bylo především devět informativních dokumentů, které bylo možné si pustit i v rozšířené verzi s dalšími featuretty, a nechyběly ani nepodařené i vystřižené scény, upoutávky a interaktivní prohlídka lodi. Pro mnohé fanoušky bylo zklamání, že Star Trek: Do temnoty má pouze šest krátkých dokumentů a dvě proma o celkové délce ani ne třičtvrtě hodiny,. "Zklamání" ale nejspíš není vhodné slovo, adekvátní je rozhořčení. Existovala IMAX verze, bylo možné si pustit film ne s audiokomentářem, ale rovnou s rozšiřujícím videokomentářem prodlužujícím stopáže, dokumentů vzniklo více a dostupné byly i vystřižené scény. Ovšem to vše bylo rozděleno mezi několik obchodních řetězců (Target, Best Buy, Sainsburys) a internetových serverů (např. iTunes).

Vše by mělo být napraveno 9. září, kdy - alespoň ve Spojených státech - má vyjít Star Trek: Compendium edice, která bude obsahovat oba J.J. Abramsem režírované díly ve čtyřdiskové edici. Pro první budou vyhrazeny dvě placky v podobě, v jaké - až na českou podporu, pochopitelně - vyšly i u nás. Druhý ale vyjde v nové podobě. Na filmovém disku bude IMAX verze s volitelným komentářem, jehož součástí jsou i videorozhovory a dokumenty. S ním je film o necelou půlhodinu delší, protože je tvůrci přetáčen, zastavován apod., aby se vybraným tématům mohli věnovat delší dobu.  

Na druhém - bonusovém - disku pak bude nejenom zmíněná šestice dokumentů, ale i všechny ostatní z vydání exkluzivních pro obchodní řetězce. Pro mnohé tak bude novinkou série celkem dvanácti featurettů (o hudbě, zvuku, střihu, tricích, postavách ad.), k nimž přibudou nové bonusy v podobě vystřižených a nepodařených scén a další dva dokumenty - jeden o kostýmech, druhý o rekvizitách. A dobrou zprávou pro vlastníky předchozího osekaného Star Trek: Do temnoty je, že by měli dostat slevu. Pokud nevlastníte ani jeden z dílů a umíte anglicky, předobjednávat můžete za cenu třiceti dolarů z amerického Amazonu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY