Google filmotéka je dostupná už i pro Čechy a Slováky

Vydáno: 20.06.2014 13:55 - Zuzana Hofmanová | foto: facebook tvůrce

Platforma Google Play se dočkala dalšího rozšíření. Tentokrát si na své přijdou filmoví fanoušci, kterým služba Filmy Google Play nabízí hned dvě možnosti, jak film na malých obrazovkách sledovat: buď si ho koupit, nebo pronajmout.
Google Playe FilmUž i v Česku a na Slovensku začíná Google prodávat a půjčovat filmy. Oproti svým konkurentům si dal ale na čas, než na trh přivedl po aplikacích, hrách a knihách i filmovou sekci. Dlouho očekávaná služba byla rozšířená hned na devatenáct zemí včetně České republiky a Slovenska, kde Google představuje poměrně štědrou nabídku hollywoodských blockbusterů i komornější tvorby.

Služba je dostupná klasicky přes smartphone, tablet či počítač a uživatelům dává na výběr: pokud si snímkem chtějí obohatit vlastní filmotéku, Google jim umožňuje zakoupit plnou verzi filmu. Jestli si ale vystačí s pár zhlédnutími, pak Film Google Play funguje jako klasická půjčovna. Zapůjčený snímek vydrží v zařízení měsíc. Na zhlédnutí má pak uživatel čtyřicet osm hodin, všehovšudy tedy dva dny.

Nejprodávanější tituly se cenově pohybují mezi osmdesáti až pěti sty korunami, zatímco zapůjčení vychází podstatně výhodněji. Méně známé tituly vyjdou zhruba na dvacet až šedesát korun, aktuální kinohity kolem sto deseti. O tom, jak se cenová politika vyplatí, rozhodnou sami uživatelé.  

Výsledná cena se samozřejmě liší podle kvality. Google Play nabízí standardně SD, HD, ale i Full HD, za které si ale divák připlatí. V tuto chvíli Google dolaďuje české znění, které u valné většiny filmů zatím chybí. Ve většině případů jsou k originálnímu znění k dispozici české titulky. Na to, kde schází, Google ale dopředu upozorní.

Zdroj: Svět Androida



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Je vtipné že nejdřív nás naučej aby jsme si ... (Elvis65, 21.06.2014 13:04) Reagovat

    Je vtipné že nejdřív nás naučej aby jsme si všechno stahovali zadarmo a nelegálně protože tu žádné služby nejsou a pak chtěji aby jsme za to samé platili hahahaha si tu službu může gůůůůgl strčit tam kam slunce nesvítí

DOPORUČENÉ ČLÁNKY