Tvůrce Hry o trůny chystá epické fantasy

Vydáno: 15.06.2014 15:51 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Žánr fantasy patří z hlediska hollywoodského marketingu mezi jeden z nejvýdělečnějších žánrů. Jakého dalšího přírůstku bychom se mohli v kinech dočkat poté, co skončí Hobit?
Magic: The GatheringPán prstenů -> Hobit. Harry Potter -> Fantastická zvířata a kde je najít. Úspěšné fantasy série zkouší navázat na již prověřenou látku prequely a mezitím vzniká a zaniká spousta jiných projektů, které by chtěly uspět na stejném žánrovém poli. K Warcraftu, který dorazí do kin na začátku roku 2016, se ale přidává další potenciální kandidát, a to Magic: The Gathering.

Adaptaci celosvětově úspěšné a známé karetní hry má na starost studio 20th Century Fox a zahraniční kolegové ze serveru Deadline tvrdí, že film napíše jeden ze scenáristů Hry o trůny, Bryan Cogman. Ten sice napsal jen pár epizod, ale jeho zkušenosti s žánrem jsou zřejmě cenné natolik, aby se pokusil nakopnout novou fantasy franšízu. Nebude u toho však sám - snímek bude produkovat také Simon Kinberg, člověk stojící za scénářem nových X-Menů a jeden z producentů nových Star Wars, jenž má úmysl ze série vybudovat propojené universum, což se nyní jeví jako čím dál provařenější hollywoodská strategie.

Uvítali byste toto nové fantasy nebo raději nějakou jinou sérii?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY