Roland Emmerich natočí novou Hvězdnou bránu. Znovu.

Vydáno: 31.05.2014 14:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Že režisér dvakrát do téže řeky nevstoupí, už dávno není pravda. Roland Emmerich, který v devadesátých letech natočil filmovou verzi seriálu Hvězdná brána, se zhostí i režie připravovaného rebootu.
Fotografie z filmu Hvězdná brána: Návrat / Stargate: ContinuumRoland Emmerich je znovu v kurzu - po rozporuplně přijímaných žánrovkách jako Anonym nebo Útok na Bílý dům se "mistr destrukce" vrátí ke dvěma svým úspěšným filmům z devadesátých let, které by měly započít novou sérii. Po Dnu nezávilosti 2, o němž jsme psali předevčírem, nově půjde také o reboot Hvězdné brány, tedy snímku, který už režisér jednou natočil v roce 1994. O něm režisér mluvil už v září loňského roku, ale až nyní se potvrzuje, že aktualizovanou verzi svého vlastního filmu skutečně natočí.

Tu zaštítí studia Warner Bros. a MGM, stejně jako producent originálu Dean Devlin. Zda se tato sázka na počátek nové sci-fi trilogie vyplatí, se dozvíme za několik let, kdy by se měl relativně stejný snímek s novým obsazením objevit v kinech. Těžko přesně odhadnout datum, když Emmerich na rok 2016 plánuje první ze dvou dílů zmiňovaného Dne nezávislosti, stejně jako menší snímek Stonewall o boji za práva gayů.

Pokud si na původní Hvězdnou bránu nevzpomínáte, níže přikládáme trailer.

Originální trailer filmu Hvězdná brána


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY